Dünyanın en büyük çölüne kurulacak! İşte dev proje hakkında bilinenler...

Şili çölü 'dünyanın en büyük' enerji depolama projesine ev sahipliği yapacak. İspanyol geliştirici, 'ikonik' projenin toplam 1,4 milyar dolar maliyetle 1 GW güneş enerjisi kapasitesi içereceğini söylüyor.

Dünyanın en büyük çölüne kurulacak! İşte dev proje hakkında bilinenler...
Dünyanın en büyük çölüne kurulacak! İşte dev proje hakkında bilinenler...
GİRİŞ 22.11.2023 09:37 GÜNCELLEME 22.11.2023 09:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İspanyol yenilenebilir enerji geliştiricisi Grenergy, Şili'nin Atacama Çölü'nde dünyanın en büyüğü olacağını iddia ettiği 4,1 GWh'lik bir enerji depolama projesi inşa etmeye başladı.

Grenergy bugün (Salı) Oasis de Atacama dev projesi için planını açıkladı ve "dünyanın en büyük" enerji depolama tesisi olacak tesisin inşaatına başladığını söyledi.

Grenergy, "önümüzdeki 36 ay içinde aşamalı olarak faaliyete geçmesi" beklenen projeye 1,4 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Şirket, 1GW'lık bir güneş enerjisi çiftliğini de içerecek olan proje için ne tür bir depolama kullanılacağını belirtmedi.

Grenergy CEO'su David Ruiz de Andres, "Şili, Atacama Çölü'nün olağanüstü koşulları nedeniyle enerji depolamanın geliştirilmesi açısından bir süper güç" dedi.

ENERJİ SEKTÖRÜ İÇİN İKONİK BİR PROJE OLACAK

Şili'nin kuzeyindeki Atacama Çölü, Dünya'daki en kurak yerdir ve aynı zamanda dünyadaki en yüksek güneş ışınımına sahip olduğu söylenmektedir, bu da onu böyle bir proje için ideal kılmaktadır.

Ruiz de Andres, "Oasis de Atacama, Grenergy ve tüm yenilenebilir enerji sektörü için ikonik bir proje olacak," diye ekledi.

Kaliforniya'daki Moss Landing Enerji Depolama Tesisi'nin 3GWh ile dünyanın en büyük mevcut batarya enerji depolama tesisi olduğu söyleniyor.

Ruiz de Andres, Grenergy'nin ayrıca Oasis de Atacama'nın Şili'deki ana yakıt dağıtım şirketlerinden biri olan COPEC'in bir iştirakine 8TWh'den fazla yeşil enerji tedarik etmesi için 15 yıllık bir PPA imzaladığını söyledi.

PROJENİN AYRICA BEŞ ULUSLARARASI BANKANIN DESTEĞİNE SAHİP OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Grenergy, "dünyada güneş enerjisi ve depolama projelerini birleştiren bir PPA imzalayan ilk şirketlerden biri" olduğunu söyledi.

2007'de kurulan Grenergy, duyuruyu ilk sermaye piyasaları gününün bir parçası olarak yaptı.

Şirket ayrıca "2026 yılına kadar" 2,6 milyar € (2,8 milyar $) tutarında küresel yatırım yapma planını da açıkladı.

Şirket, 2026 yılına kadar 5GW kurulu güneş enerjisi kapasitesine ve 4,1GWh enerji depolama kapasitesine sahip olmayı hedefliyor.

Grenergy şu anda çeşitli geliştirme aşamalarında 15.5GW'lık bir platforma sahip olduğunu ve toplam 1.1GW'lık başarılı bir satış gerçekleştirdiğini söylüyor.

Grenergy, varlık satışı yoluyla 2026 yılına kadar 600 milyon Avro'dan fazla gelir elde etmeyi planladığını söyledi.

KAYNAK: RECHARGENEWS | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • misafir görenbiri 5 ay önce Şikayet Et
    Isıyı erimiş tuz 0larak yer altında depolayacaklardır...Ondan da elektrik elde ederler...Okyanus suyu kullanılabilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!