Ek MTV'nin ikinci taksit ödemesi için son 3 gün

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar için geri sayım başladı. Geri sayım sürerken belirlenen tarihte ödemenin yapılması gerekiyor. Araç sahipleri 30 Kasım'a kadar ödeme yapmazsa, aracını ne satabilecek ne de trafikten çekebilecek.

Ek MTV'nin ikinci taksit ödemesi için son 3 gün
Ek MTV'nin ikinci taksit ödemesi için son 3 gün
GİRİŞ 27.11.2023 09:28 GÜNCELLEME 27.11.2023 09:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye genelindeki milyonlarca araç sahibi için geri sayım başladı. Araç sahipleri 30 Kasım'a kadar ödeme yapmazsa aracını ne satabilecek ne de muayene ettirebilecek. Araçlar trafikten çekilemeyeceği gibi hurdaya da ayrılamayacak. Ödemelerinin son taksitlerinin bu ay sonuna kadar yapılması gerekiyor.

SON 4 GÜN KALDI: BUNU YAPMAYAN ARACINI SATAMAYACAK

Araç sahiplerini ilgilendiren ödeme tarihi yaklaşıyor. 6 Şubat depremi sonrası getirilen Ek MTV ikinci taksit ödemesinde son gün 30 Kasım. Bu yıl bir kereye mahsus olmak üzere iki kez ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi için son taksit ödemesi kaldı. Ek MTV'nin ilk taksiti ağustos ayında gerçekleştirilmişti. Vatandaşların cezai duruma düşmemek için Ek MTV 2. taksit ödemelerini belirlenen tarihe kadar yatırmaları gerekiyor. Vergi ödemeleri için süreç sürüyor. Evi ve otomobili (otomobil, kamyon, otobüs, minibüs, çekici vs...) olan herkesin ödemesi gereken Emlak Vergisi ve ek MTV ödemelerinin son taksitleri bu ay sonuna kadar yatırılacak.

SON 4 GÜN KALDI

Ek MTV ve emlak vergilerinin 2. taksit ödemeleri için son gün 30 Kasım. Ek MTV'yi yatırmayanlar araçlarını satamayacak ve trafikten çekemeyecek. Hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak. Muayene de yaptıramayacak. Ek MTV ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de yapılabilecek.

14 Kasım 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren bu yeni düzenleme ile kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranı yüzde 2.5'ten yüzde 3.5'e yükseltilmişti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    Devlet şu duyarlılığı millete üç yıldır kan kusturan fırsatçılara da yapaydı ya tabi kendine dokunmayan umrunda mı sorsan devlet adalet için var hadi ordan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi