Vatandaşlık için taşınmaz alımında yeni karar

Yabancıların Türkiye'de 400 bin dolar tutarında taşınmaz satın alarak vatandaşlık kazanabilmesine yönelik uygulamada değişikliğe gidildi. Vatandaşlık edinimi için yapılan alımlara arsaların üzerinde yapı bulunması şartı getirildi.

GİRİŞ 13.12.2023 13:45 GÜNCELLEME 13.12.2023 13:46
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmelikte yapılan düzenlemeyle, söz konusu yönetmeliğin yabancıların Türkiye'de 400 bin dolar tutarında taşınmaz edinimiyle vatandaşlık kazanabilmesine yönelik uygulama maddesi "400 bin dolar tutarındaki kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmaz" şeklinde değiştirildi.

Düzenlemenin önceki halinde sadece "En az 400 bin Amerikan Doları veya karşılığı döviz tutarındaki taşınmaz" ifadesi yer alıyordu.

10 AYDA 3,1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından açıklanan verilere göre, bu yılın ilk 10 ayında Türkiye'ye yabancı uyruklulara net gayrimenkul satışıyla giren yatırım tutarı 3,09 milyar dolar oldu. 2022 yılının tamamında bu tutar 6.27 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • Muro 4 ay önce Şikayet Et
    Komik rakamlara vatan sayılır mı bir de toprak satılmış olsa bile yerin ilk metre altı devlettin dersin toprak aldın devlet kurarım diye bir şey yok avrupa usa da toprak alan ben devlet kurarım desin bak ne olur bütün deniz de sınırları yirmi km içeri askeri alan ilan et yine de sivil satar oturur dersin bir savaş da zaten bütün toprak devlettin direk
    Cevapla
  • Aslı 4 ay önce Şikayet Et
    Hemen toprak satımı durdurulsun, şehitlerin kemikleri sızlar, bu topraklar onların kanı dökülerek geri alındı. Şimdi kendi ellerimizle onları satıyoruz bir de üstüne vatandaşlık veriliyor. Bunun ileride ne gibi sonuçlar olacağını herkes tahmin ediyordur. Türkiye de tatil bölgelerinde bazı yabancıya satılan sitelerde türklere daire satışı yasak. Şimdiden bunların önüne geçmek gerekir
    Cevapla
  • Varmısınız 4 ay önce Şikayet Et
    Vatandaşlık alanlar zorunlu askerliğe de tabi olsunlar
    Cevapla
  • Musti 4 ay önce Şikayet Et
    Gıdamızı dışarı satmayın pahalı yiyoruz diyenler toprak satılabilir mi? İleride topraklarımız kimin olacak?
    Cevapla
  • Vatandaş ahmet 4 ay önce Şikayet Et
    Şehit kanı ile sulanmış Bu topraklar bize şehit dedelerimizden gelecek nesillere torunlarımıza miras bırakmamız için kutsal emanettir. Arsa satmak fabrika satmak toprak satmaktır. Toprak satmak yabancı sermaye girişi demek değildir. Toprak satmak başarı değil maalesef çok büyük başarısızlıktır. Vatandaşlık da satılmamalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı