1,3 milyar hazine arazisi çiftçilere kiralandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 1,3 milyar hazine arazisi çiftçilere kiralandığını açıkladı.

GİRİŞ 21.12.2023 17:27 GÜNCELLEME 21.12.2023 18:48
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisinin, yeterli toprağı olmayan 80 bin çiftçiye kiralandığını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yazılı açıklamayla, Milli Emlak Genel Müdürlüğü eliyle çiftçilerin tarımsal faaliyette bulunmalarını desteklediklerini belirtti.

Bakan Özhaseki, "1,3 milyar metrekare araziyi 10 yıllığına vatandaşlarımıza uygun bedeller karşılığında kiraladık. Tarım yapmak isteyip toprağı bulunmayan veya çok az bir alanı bulunan vatandaşlarımızın başvurularını değerlendirdik ve 80 bin çiftçimize tahsisleri gerçekleştirdik. İnşallah burada yetişecek ürünler Türkiye'nin tarımsal üretimine, ihracatına ve büyük Türkiye hedefimize katkı sunacak. Vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Volkan 4 ay önce Şikayet Et
    10 yıl kiralama işi yok afyonda hecrimisli diyorlar nasıl oluyor bu is
    Cevapla
  • Beşer 4 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakan arazi satışlarını durdurarak yeni imar alanı değil düşük M2 li kentsel dönüşüm lü bir kisitlanmis bir imar gerek.kıssürdürülebilir bir tarım ve hayvancılık yapma vakti geldi lütfen biraz gayret bekliyoruz.
    Cevapla
  • Kütahya 4 ay önce Şikayet Et
    Arazi toplulaştırma şart Daha hala ne bekleniyor Mazot olmuş bilmem kaç Parça parça araziler
    Cevapla
  • Ejder 4 ay önce Şikayet Et
    istanbuldan, Türk Gözü (Ardahan) sınır kapısına kadar Araçla yavaş yavaş gittim. Ülkenin arazi alanı tarım potansiyeli olarak 5 Türkiye nufusuna bakar burası net. Peki neden hala gıda enflasyonu %500? kimse kimseye kaç çiftciye ne kadar hazine yeri arazisi kiralandığını SORMUYOR! Kiralayanların sorunu bu. Pazarda markette gıda fiyatlar neden hala alınamayacak kadar pahalı?
    Cevapla
  • yusuf 4 ay önce Şikayet Et
    Cevap veriyorum: Bu ülkede senin benim bildiğimizin beklentimizin çok üzerinde mahsül yetişiyor ürün bolluğunda en ufak bi sıkıntı yok.Sıkıntı üretilen mahsül yurt içinde kalmıyoooor.İhrac ediliyor.Ülkeye dolar lazım.Satacak en önemli kalemimiz tarım ürünü. Ve yabancılar mala iyi para veriyor.İhracat politikamız gözden geçirilmeli.Önce kendi vatandaşını doyurmalısın.Sonra ihracat.
    Cevapla
  • ali 4 ay önce Şikayet Et
    Bir çok evi olanlarda evlerin hepsinde oturuyorlar bunların evlerinide devlet vatandaşa kiralasın e tabi bir çok arabası olan da var var da var oooo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?