'Duyum aldım' diyen Destici asgari ücret için rakam verdi!

Asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilirken, Cumhur İttifakı'nın ortaklarından BBP lideri Destici'den rakam geldi. Destici, "Asgari ücretle ilgili duyumum; 16-17 bin TL arasında. Bana göre 17 bin TL'nin altında olmaması lazım." dedi.

'Duyum aldım' diyen Destici asgari ücret için rakam verdi!
'Duyum aldım' diyen Destici asgari ücret için rakam verdi!
GİRİŞ 27.12.2023 06:50 GÜNCELLEME 27.12.2023 07:09
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Milyonların meraklı beklediği asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Yarın gerçekleştirilecek olan Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor.

Heyecanlı bekleyiş sürerken Cumhur İttifakı'nın ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici "Duyum aldık" deyip rakam verdi.

16-17 BİN TL ARASINI İŞARET ETTİ

Destici, "Asgari ücretle ilgili duyumum; 16-17 bin TL arasında. Bana göre 17 bin TL'nin altında olmaması lazım. Şöyle bir sürpriz çıkabilir. Defaaten de dile getirdim. Asgari ücret iki kere tespit ediliyordu. Bunun iki kere yapılması gerekiyor. Neden? Çünkü enflasyonun yüzde 40-50'lerde seyrettiği bir dönemde yılda bir kere zam yapmak, asgari ücretliyi enflasyona ezdirmek anlamına gelir. TCMB'nin 2024 enflasyon tahmini yüzde 38-40. Yurt dışında da yüzde 50-53. Diyelim ki yüzde 40-50 gerçekleşti. Yılın yarısı geldiğinde asgari ücret erimiş olacak. Sürpriz beklentim tek zam yapılacaksa 2024 enflasyon farkının da hesaba katılmasıyla asgari ücrete 17 bin TL'nin üzerinde bir rakam da komisyondan çıkabilir." dedi.

"7500 TL ALAN EMEKLİLERE YÜZDE 100 ZAM YAPILMALI"

Emekli zammıyla ilgili de konuşan Destici, kök ücret sorununa dikkat çekti. Kök ücreti düşük olan emeklilerin temmuz ayındaki yüzde 25'lik zamdan faydalanamadığını belirten Destici, "Kök maaşa zam yapılınca düşük alan 7500 TL'de kaldı. Mecliste olsaydım kesinlikle 7500 TL'nin altında maaş alan emeklinin kalmasına asla müsaade etmezdim. Emeklilere kademeli zam yapılması lazım. Emeklilerimizle ilgili sadece enflasyon farkı değil, enflasyonun üzerinde ciddi bir iyileştirme yapılmalı. 7500 TL alan emeklilere mümkünse yüzde 100 zam yapılması lazım." dedi.

"BEKLENDİĞİ GİBİ BİR ARTIŞ OLMAZSA SEÇİMLERE YANSIR"

Destici sözlerine şöyle devam etti:

"Kademeli olarak diğer emeklilere de yapılması lazım. Vatandaşlar gelip, 'Emekli olduğumda asgari ücretin 3 katı maaş alıyordum, şimdi 1.5 katına düştü' diyor. Kademeli olarak yapılması lazım. Eğer ocak ayında beklendiği gibi bir artış olmazsa seçimlere de yansıyacaktır. Emekliye artı bir refah payı verilecek. Memurlara bu sene seyyanen fark yok. Bu defa emekliye verilecek. Düşük maaş alan 7.500-10.000 TL arasında maaş alan emeklilerin biraz daha fazla gözetileceği duyumlarımız var"

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Konya 3 ay önce Şikayet Et
    Çıraklık okulu sigorta madurlarına destekleriniz noldu
    Cevapla
  • Bekir 52 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede Vekiller 2 Yılda Emekli Oluyor şu An 63000 ₺ Maaş Alıyor. Asiller 7.500 ₺Desticide Vekil Emeklisi Bizim Maaşımız Fazla Aynı Ekmeği. Aynı Şeyleri Alıyoruz Diyormu Hayır. Maaşlara Yukarıdan Aşağı Düzenleme Olmalı Öncelik Herkese Geçimlik Verilmeli Sonra Kıdem Fazla Pirim Alanlar Fazla Alsın
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım çok güzel ve doğru tespit ve söylemleri var inşallah bunlar hükümet tarafından ciddiye alınır ve gerçekleşir kesinlikle olması gereken bunlar hükümet kendi ayarını tekrar yapmalıdır...
    Cevapla
  • MEHMET A. 4 ay önce Şikayet Et
    Serbest meslek erbablarına 7200 bağkur verilmesi haktır. Artık adaletli bir yönetim şart.
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 4 ay önce Şikayet Et
    Sana göre 17 ise bize göre 25 bin TL olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı