KVKK bugüne kadar 36 binden fazla ihbarı karara bağladı

Kişisel Verileri Korumu Kurumu (KVKK), 2023 sonu itibarıyla 36 bin 254 başvuruyu sonuçlandırdı.

KVKK bugüne kadar 36 binden fazla ihbarı karara bağladı
KVKK bugüne kadar 36 binden fazla ihbarı karara bağladı
GİRİŞ 02.01.2024 09:07 GÜNCELLEME 02.01.2024 09:07

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 7 Nisan 2016'da yürürlüğe girmesiyle kurulan KVKK'ye, faaliyete geçtiği günden bugüne 38 bin 78 ihbar, şikayet ve başvuru yapıldı. KVKK, 2023 sonu itibarıyla bunlardan 36 bin 254'ünü karara bağladı.

Kuruma gelen başvurulardan 1298'ini veri ihlali bildirimi oluştururken, bunlardan 289'u kurumun resmi internet sayfasından ilan edildi.

Bugüne kadar görev alanına giren konularda 1072 hukuki görüş veren KVKK, yapılan incelemeler sonucu 393 milyon 801 bin lira idari yaptırım uygulanmasını kararlaştırdı.

Yurt dışına kişisel veri aktarımını düzenlemeye yönelik taahhütnameler ve bağlayıcı şirket kurallarını da açıklayan kurum, yurt dışına kişisel veri aktarımıyla ilgili yeterli nitelikleri taşıyan 7 taahhütnameyi onayladı.

Ayrıca kişisel verisi işlenen ilgili kişilere ve kişisel verileri işleyen şirket ve kuruluşlara yol gösterici nitelikte olan "Kurul Kararları", KVKK'nin internet sayfasında yayımlandı.

FARKINDALIK AMACIYLA REHBERLER HAZIRLANDI

KVKK, 2023'te kişisel verilerin korunmasına yönelik farkındalığın geliştirilmesi amacıyla çeşitli kongreler, etkinlikler ve yol gösterici nitelikte rehberler hazırladı.

Bu kapsamdaki Mobil Uygulamalarda Mahremiyetin Korunmasına Yönelik Tavsiyeler Rehberi, Genetik Verilerin İşlenmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlara İlişkin Rehber ve Kişisel Verilerin Korunmasına Akademik Bakış Derleme Kitap Çalışması isimli rehberler kamuoyunun bilgisine sunuldu.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ekonomistten çok çarpıcı altın tahmini
Kilogramı 600 bin lira! Fiyatı altınla yarışıyor...