Ticaret Bakanlığı’ndan açıklama: Herkes influencer olamayacak!

Sosyal medyada reklam yapan kişilerin (influencer) daha sorumlu davranması için Ticaret Bakanlığı yeni bir proje başlattı. Bu projeye göre, influencer olmak isteyenler bakanlık tarafından verilen bir sertifika almak zorunda.

Ticaret Bakanlığı’ndan açıklama: Herkes influencer olamayacak!
Ticaret Bakanlığı’ndan açıklama: Herkes influencer olamayacak!
GİRİŞ 25.01.2024 17:01 GÜNCELLEME 25.01.2024 17:01

Sosyal medya, son zamanlarda bir iş platformu haline geldi. Takipçi sayılarıyla reklam yapabilen kişilere influencer deniyor ve bu, yeni bir kariyer seçeneği oldu. Ticaret Bakanlığı, bu sektörü daha iyi kontrol etmek istiyor.

TICARET BAKANLIĞI, “INFLUENCER SERTİFİKA PROGRAMI”NI BAŞLATIYOR

Ticaret Bakanlığı, 2024-2028 Stratejik Planı’nı hazırladı. Plan, sosyal medya ünlülerinin ilgisini çekecek bir proje içeriyor. Bakanlık, influencerlara yönelik bir sertifika programı düzenleyeceğini açıkladı.

Sosyal medya üzerinden reklam yapan kişiler için yeni bir düzenleme geliyor. Reklam Özdenetim Kurulu ve Reklam Kurulu ortaklaşa bir proje hazırladı. Buna göre, influencer olmak isteyen kişiler, bakanlıktan sertifika almak zorunda kalacaklar.

Ticaret Bakanlığı, bu sertifikanın, yanlış ve kontrolsüz reklamları önleyeceğine inanıyor. Bu proje, e-ticaret sitelerine verilen “Güven Damgası”na benziyor. Ticaret Bakanlığı, bu sertifikayı almayan kişilerin, sosyal medyada reklam yapamayacağını söyledi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması