İngiltere'den yapay zekâya servet değerinde yatırım!

İngiltere, yapay zekâ ile ilgili araştırma ve eğitim için 125 milyon dolardan fazla yatırım yapacak.

İngiltere'den yapay zekâya servet değerinde yatırım!
İngiltere'den yapay zekâya servet değerinde yatırım!
GİRİŞ 06.02.2024 14:14 GÜNCELLEME 06.02.2024 14:14

Teknolojinin ilerlemesi ve yapay zekânın hayatımızı daha çok entegre hale gelmesiyle İngiltere yapay zekâ merkezleri ve bazı düzenlemeler için milyonlarca dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Bloomberg'in haberine göre, İngiltere, yapay zekâ ile ilgili araştırma ve eğitim için 125 milyon dolar üzerinde harcama yapmayı planlıyor.

Hükümet, İngiltere genelinde 9 yeni yapay zekâ araştırma merkezi açacak. Yapay zekânın eğitim, polislik ve yaratıcı endüstrilerde sorumlu kullanımını inceleyen araştırma projelerini destekleyecek ve düzenleyicileri teknolojinin risklerini ve faydalarını yönetme konusunda eğitecek.

Bilim, İnovasyon ve Teknolojiden sorumlu Devlet Bakanı Michelle Donelan, yapay zekânın kamu hizmetlerini ve ekonomilerini daha iyi hale getirme, kanser ve demans gibi hastalıklar için tedavi üretme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıl kasım ayında İngiltere, yapay zekâ güvenliğine adanmış ilk enstitüyü kurmuş ve konuyla ilgili küresel bir zirveye ev sahipliği yapmıştı.

Bu zirvenin ardından 25'ten fazla ülke, teknolojinin ciddi, hatta yıkıcı risklerini kabul eden Bletchley Deklarasyonu'nu imzaladı.

Aralarında Google, Microsoft ve Amazon'un da bulunduğu yapay zekâ alanının önde gelen şirketlerin yöneticileri, hükümetin duyurusunu olumlu karşıladı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...