Konut fiyatı en çok Hatay'da arttı

Yükselen faiz oranları konut fiyatlarında artış hızını yavaşlattı. Buna rağmen bazı illerde deprem nedeniyle fiyatlar yine üç haneli artmaya devam etti. Konut sayısının azaldığı Hatay'da fiyatlar yüzde 113 artış gösterdi.

GİRİŞ 20.02.2024 16:01 GÜNCELLEME 20.02.2024 17:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Faizler arttı, konut fiyatlarında artış hızı düştü. Buna rağmen bazı illerde yükseliş eskisi gibi devam etti.

Gayrimenkul platformu Endeksa, Ocak 2024 verilerini açıkladı. Buna göre Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 73 yükseldi. Ortalama konut fiyatı 3 milyon 136 bin liraya çıktı.

İstanbul'da konut fiyat artışı yüzde 65 ile neredeyse enflasyonun altında kaldı. Kentte ortalama konut fiyatı 4 milyon 239 bin oldu. Ankara'da konut fiyatı yüzde 87 yükseldi, ortalama 2 milyon 578 bine çıktı.

En çok konutun satıldığı üçüncü il olan Antalya'da ise yıllık değer artışı yüzde 59 civarında. Kentte ortalama konut fiyatı 3 milyon 750 bin liraya yükseldi.

EN YÜKSEK ARTIŞ HATAY'DA

Konutun en fazla değerlendiği il, deprem felaketini yaşayan Hatay oldu. Konut sayısındaki azalma nedeniyle fiyatlar bir yılda yüzde 113 arttı.

Hatay'da ortalama konut fiyatı 2 milyon 845 bine çıktı. Fiyat artışında Hatay'ı yüzde 98 ile Erzurum ve yüzde 93 ile Muğla takip etti.

Erzurum'da ortalama konut fiyatı 1 milyon 865 bine, Muğla'da 7 milyon 193 bin liraya yükseldi.

KAYNAK: NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Muhammet 2 ay önce Şikayet Et
    Hatay'da yıkılan dairesine yani ortada daire kalmamış benden 2 milyon 500 bin tl istedi.Bu parayi verip bir de bina yeniden yapılırken masrafı katsanız mantıksız.Mesela orta hasarlı 50 yaş ustunde zemin kaç 2+1 daire fiyatı 3 milyon tl Orta hasarlı daire kiraları en az 10 bin tl.bu firsatçıların sarı ilanlarda ekran resmi çekilip hükümet tarafıdan ceza lazım Hatay'da herşey zıvanadan
    Cevapla
  • Oku Yorum 2 ay önce Şikayet Et
    Ya hemen yargılanaya başlıyorsunuz. Arz taleple ilgili. 3 evin 2 sinin yıkıldığı bir şehir. Bir malın fiyatı miktarı ile doğru orantılıdır. 10 lira oara var 19 ev varsa ev 1 TL dir. 10 lira para var 5 ev varsa evin fiyatı 2 TL olur. Acilen devletin orada konutlar yapması gerekiyor. Fiyatı belirleyen en önemli faktör malın miktarıdır.
    Cevapla
  • neofly34 2 ay önce Şikayet Et
    Allah gözünlzü doyursum
    Cevapla
  • çıraklık magduru 2 ay önce Şikayet Et
    bu millet iflah olmaz yeni deprem mi istiyorsunuzz gözünüz doysun
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 2 ay önce Şikayet Et
    her yer aynı fiyatlar uçuyor zengin köşe oldu vay bizim başımıza
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti