5 ilde 0,69 faiz ve 180 ay vadeli kredi kampanyası

5 ili kapsayan kentsel dönüşüm paketinin ayrıntıları belli oldu. Proje İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da uygulanacak. Kentsel dönüşüm kapsamında 2,5 milyon TL’ye varan kredi desteği verilecek.

GİRİŞ 07.03.2024 15:55 GÜNCELLEME 07.03.2024 15:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmir’de 5 ili kapsayan kentsel dönüşüm paketinin ayrıntılarını açıkladı.

Şehirleri çok önemsediklerinin altını çizen Bakan Özhaseki, Dünya Bankası ile imzaladıkları bir anlaşmayı hayata geçirdiklerinin müjdesini verdi.

Bakan Özhaseki, İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ’ın kentsel dönüşümüne büyük bir katkı sunacak olan “İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi”ni başlattıklarını açıkladı.

İŞTE PROJENİN AYRINTILARI

Proje İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da hayata geçirilecek. 5 ili kapsayan projede pilot il İzmir olacak.

5 şehirde riskli yapıların dönüştürülmesinde enerji verimliliği esas alınacak. Proje kapsamında iklim dostu ve afetlere dayanıklı konut ve iş yeri yapımı için hak sahiplerine uygun maliyetli finansman imkânı sunulacak.

Mülk sahiplerine aylık yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle 2,5 milyon TL’ye varan kredi desteği verilecek.

Başka konutu olmayan orta ve düşük gelirli vatandaşlara, şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi sağlanacak.

A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0,50, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi uygulanacak. Ödemeler, inşaat ilerleme seviyesine bağlı olarak yapılacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • temel 1 ay önce Şikayet Et
    adam gibi zamanin da saglam yapsalar devlet de belediye gørevi yapsa bu kadar para bosa gitmez idi 18 ay sonra o verilen paranin yarisi gider kesin degeri iyice kafayi yediler saglam yapmayan sorumlu olacak yirmi yil yaptigi bina ev de sorun olur ise hile yapti ise malina el koyun
    Cevapla
  • +ekrem+ 1 ay önce Şikayet Et
    ya şu izmiri çıkarın izmir dediğiniz yer türkiye nin en büyük köyü or dan hiç bişey olmaz
    Cevapla
  • m.emin gündoğdu 1 ay önce Şikayet Et
    süper valla
    Cevapla
  • Braweheart 1 ay önce Şikayet Et
    Yalova bunun neresinde yalova deprem bölgesi değilmi ne kadar yazık
    Cevapla
  • Bursa 1 ay önce Şikayet Et
    Bursa gemlik yalova balıkesir, buralarda da acilen kentsel dönüşüme ihtiyac var. ........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi