Nissan 30 yeni modelini piyasaya sürecek

Nissan, 2027 yılına kadar 30 yeni model aracı piyasaya sürerek küresel satış hacmini artırmayı planladığını açıkladı.

Nissan 30 yeni modelini piyasaya sürecek
Nissan 30 yeni modelini piyasaya sürecek
GİRİŞ 26.03.2024 09:41 GÜNCELLEME 26.03.2024 09:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Japonya'nın üçüncü büyük otomobil üreticisi olan Nissan orta vadeli iş planında bir güncelleme yaptığını duyurdu.

Nissan Motor yaptığı açıklamada, önümüzdeki üç yıl içinde 30 yeni model aracı piyasaya süreceğini kaydetti. Öte yandan maliyetleri düşürmeyi amaçladığını aktaran şirket, küresel satışlarını da 1 milyon araç artırmayı hedefleyeceğini belirtti.

Bloomberg'den aktarılana göre Nissan, belirlediği tarihe kadar, küresel satışlarının yaklaşık beşte birini tamamen bataryayla çalışan otomobillerin oluşturmasını, hibrit güç sistemiyle çalışan otomobillerin de diğer beşte birini oluşturmasını, yalnızca içten yanmalı motora sahip otomobillerinin ise kalan yüzde 60'ı oluşturmasını bekliyor.

Nissan, tamamen pille çalışan Leaf modeliyle elektrikli araçlarda atak yapmasına rağmen, rakibi ABD'li Tesla ve Çinli BYD tarafından gölgede bırakıldı.

YENİ İŞBİRLİKLERE KAPIYI AÇTI

Nissan CEO'su Makoto Uchida, 'Arc' planını şirketin uzun vadeli yol haritası olduğunu söyledi.

Uchida, "Hızla değişen bir pazarda sürekli büyüme ve uyum sağlama konusundaki kararlılığımızı temsil ediyor. The Arc ile 2026 mali yılı sonuna kadar 30 yeni modelden oluşan bir seriyi piyasaya sürmeye hazırlanıyoruz ve küresel satış hacmini 1 milyon adet artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Uchida, stratejik ortaklıkları değerlendireceklerini de aktararak, "Ayrıca içten yanmalı motorlar ve EV'ler arasında dengeli bir portföy korurken elektrikli araçları daha erişilebilir ve karlı hale getirmeye de kendimizi adadık" ifadelerini kullandı.

Nissan, geçtiğimiz günlerde bir diğer Japon otomobil üreticisi Honda ile elektrikli araçlar üzerinde bir işbirliğine gittiğini duyurmuştu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Emekli41 1 ay önce Şikayet Et
    Japonları ve japon arabalarını severim,honda'nın gebzeden gitmesinede üzülmüştüm zaten.
    Cevapla
  • Hasan 1 ay önce Şikayet Et
    MAŞALLAH MAŞALLAH MAŞALLAH MAŞALLAH MAŞALLAH MAŞALLAH MAŞALLAH nissan güzel araba..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler