Güney Koreli çip devinden ABD’de yeni yatırım!

SK Hynix, ABD’nin Indiana eyaletinde 4 milyar dolarlık bir çip yatırımı yapmaya hazırlanıyor.

Güney Koreli çip devinden ABD’de yeni yatırım!
Güney Koreli çip devinden ABD’de yeni yatırım!
GİRİŞ 26.03.2024 17:49 GÜNCELLEME 26.03.2024 17:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güney Kore merkezli çip üreticisi SK Hynix, ABD’nin Indiana eyaletinde 4 milyar dolarlık bir çip yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Wall Street Journal’da yer alan habere göre ABD’li çip üreticisi Nvidia’nın da tedarikçilerinden olan şirket, Indiana eyaletinde West Lafayette’te gelişmiş bir çip ambalaj tesisi kurmayı planlıyor. 

Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre tesisin 2028’de faaliyete başlayabileceği belirtiliyor. Tesisin 800 ila 1000 yeni istihdam sağlayacağı belirtiliyor. 

Şirket 2022 yılında sektöre Ar-Ge programları, malzeme ve ABD’de bir ambalaj ve test tesisi içeren toplam 15 milyar dolar yatırım yapacağını duyurmuştu.

SK Hynix, bu ay yeni nesil geniş bant aralıklı hafıza çiplerinin kitlesel üretimine de başladı. Yapay zeka çip setlerinde kullanılan bu çiplerde ilk sevkiyatların Nvidia’ya yapılacağı belirtiliyor. Nvidia şu anda yapay zeka çipleri pazarının yüzde 80’ine sahip.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • verme 1 ay önce Şikayet Et
    adamlar yatirima kafa yormus bizim mal odun kafalar gibi yuz yil heykele degil daha devam ediyor para vurgun icin heykel yapma bunca heykemiz var sorun nerde bile yok cøpe gitti yada vurgun icin durmadan yaptilar attilar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!