Terörün vurduğu darbe fotoğraf sergisi olacak

Güneydoğu’da son dönemde artan terör olayları, terör örgütü tarafından kurulan barikatlar ve yeniden başlayan çatışmalar.

Terörün vurduğu darbe fotoğraf sergisi olacak
Terörün vurduğu darbe fotoğraf sergisi olacak
GİRİŞ 02.06.2016 16:44 GÜNCELLEME 02.06.2016 16:44

“Milli Birlik ve Kardeşlik” projesi sayesinde Güneydoğu halkı yaklaşık 2 yıl rahat bir nefes aldı. Bölge kalkınma, yatırımlar gibi konuların konuşulmaya başlandığı bir anda tekrar ateş çemberine döndü.

Çatışmalar ilk kez bu yoğunlukta şehir merkezlerinde yaşanıyor, yüzbinlerce insan evini terk etmek zorunda kaldı, şehirler çatışmaların izlerini taşıyor.

Bu süreçte çatışmalar bölgedeki tarihi eserleri ve ibadethaneleri de tahrip ediyor. Öyle ki Diyanet işleri Başkanlığı tespitlerine göre yüze yakın cami ve Kur’an kursu ciddi zarar gördü. Sadece Cizre’de 13 cami tamamen yıkılmış durumda.

Diyanet tv ekibi,bölücü terör örgütü PKK mensuplarının yoğun olarak saldırılarına maruz kalan Şırnak’ın İdil, Silopi ve Cizre ilçeleri ile Diyarbakır’ın Sur ve Silvan ilçelerine girdi. Tahrip edilen ve çoğu kullanılamaz hale gelen hatta tamamen yıkılan camileri görüntüledi.

Diyanet Tv ekiplerinin bölgede çektikleri yaklaşık 2 bin fotoğraf arasında seçilen 80 fotoğraf ile terörün manevi dünyamıza verdiği zarar gözler önüne serildi.

“Terör Kurbanı Mabedlerimiz” fotoğraf sergisi 03 Haziran 2016 Cuma günü saat 14.00’de Ahmet Hamdi Akseki Camii (Diyanet İşleri Başkanlığı yanı) sergi salonunda medya ve halkımıza sunulacak.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...