Aydın Doğan 8 yıl hapis istemiyle yargılanacak

Yargıtay, Aydın Doğan ve kızı Hanzade Doğan Boyner'ın yargılandığı 'kağıt davası'nda beraati usulden bozan karara itirazı reddetti.

Aydın Doğan 8 yıl hapis istemiyle yargılanacak
Aydın Doğan 8 yıl hapis istemiyle yargılanacak
GİRİŞ 21.01.2016 08:59 GÜNCELLEME 21.01.2016 09:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve kızı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner'in birlikte yargılandığı "kağıt davası"ndaki beraati "usulden" bozma kararını değiştirmedi.

Genel Kurul, Yargıtay Başsavcılığı'nın dosyanın karara bağlanması yönündeki itirazını reddetti. Yargıtay, "kağıt davası"nda İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği beraat kararını, "usulden" bozmuştu. Böylelikle Doğan'ın kızı ve diğer iki şirket yöneticisi ile birlikte yeniden 8 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanması gündeme gelmişti.

YENİDEN YARGILANACAK

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Ceza Genel Kurulu'nun bu kararının kaldırılması için itirazda bulunmuştu. Genel Kurul, bu itirazı önceki günkü oturumunda ele aldı ve başsavcılığın Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun kararlarına karşı itiraz hakkı bulunmadığı gerekçesiyle itirazı reddetti. Genel Kurul'un bu kararı, Aydın Doğan ve diğer sanıkların İstanbul 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2 yıl 6'şar aydan 8 yıl 9'ar aya kadar yargılanmaları anlamına geliyor. Ancak uzun süredir devam eden davanın önümüzdeki aylarda zaman aşımından düşmesi de söz konusu.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 5
  • karasulu vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    musluman dindar ve ulkucu dusmani bir gavur,modern firavun,ey hukumet allah in acimadigina acimayin,verin cezayi bu ......
    Cevapla
  • Yakkup 8 yıl önce Şikayet Et
    Az bile tirilyon vurguna
    Cevapla
  • mustafa yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    bunu bari kaçırmayın
    Cevapla
  • 007 8 yıl önce Şikayet Et
    yurtdısına cıkıs yasagı koyun önce sonrada takipe alınsınki kacmasın.
    Cevapla
  • ercan t 8 yıl önce Şikayet Et
    bu millete çektirdiğine bakarak bu ceza çok az.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin