Fransa'dan Türkiye'ye büyük övgü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika gezisi üzerine bir analiz yayımlayan Fransız Le Monde gazetesi, Ankara'yı öven tespitlerde bulundu.

Fransa'dan Türkiye'ye büyük övgü
Fransa'dan Türkiye'ye büyük övgü
GİRİŞ 06.03.2016 03:38 GÜNCELLEME 06.03.2016 03:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Erdoğan'a 200 kişilik bir girişimciler ordusunun eşlik ettiğini aktaran gazete, başarılı diplomasinin sonucu olarak ise ''Türkiye Afrika'yla 2003 yılında 5.3 milyar dolar seviyesinde olan ticaret hacmini 2014'te 23.4 milyar dolara çıkardı'' ifadelerini kullandı.

Elise Barthet imzalı haberde özellikle AK Parti döneminde gelişen ilişkilerin altı çizildi ve 2008'de 12 elçiliği bulunan Türkiye'nin, Afrika'da artık 39 temsilciliğinin bulunduğu belirtildi.

Türkiye'nin bu iyi ilişkiler sonucunda Afrika ülkelerinin desteğini kazandığı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin geçici üyelerinden biri olduğu aktarıldı. Le Monde, ara başlığında "Somalili Erdoğan" ifadelerine yer verirken, Türkiye'nin bölgedeki etkisinin arttığını belirtti.

YORUMLAR 13
  • Aman dikkat 8 yıl önce Şikayet Et
    30a yakın Afrika ülkesinin başkanını daha doğrusu diktatörünü Fransa doğrudan belirliyor. orada yapılan seçimlerde yanlışlıkla başka biri seçildi önce bir iç isyan çıkartıyor sonra 3-5bin asker ve 5-10 uçağı ile bir haftada yönetime kendi elemanlarını koyuyor. Bu ülkelerden yılda 300milyar dolara yakın haraç topluyor. Yoksa mevcut silah sanayi ve otomotiv sanayi geliri ile o şatafatlı hayatlarını sürdüremez fransızlar. Nitekim amerika 2000li yılların başında bu ranttan pay koparmak üzere Afrikaya açılınca hemen fransız istihbaratı ferguson ve benzeri zenci ayaklanmalarını başlattı. Tabi boş durmayan Abd de elkaide-daeş vb kendi yapımı örgütleri ile fransızları bombalattı.
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    Afrikayı yıllarca yıl önce sömürmeye başladı Fransa! onların yığıntı halinde bıraktıkları ülkeleri şimdi biz kolundan tutup kaldırıyoruz !
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    övme değil analiz osmanlı yeniden doğuyor hak gelince batıl biter
    Cevapla
  • Naçizane 8 yıl önce Şikayet Et
    Yansıtma yapmışlar övme değil.Bir uyarı yapmışlar hatta ülkelerine artık sömüremeyeceklerini anladıkları için.Allah müslümanların yar ve yardımcısı olsun.Müminler ancak kardeştir. Başkasına fırsat vermeyelim..
    Cevapla
  • ahmet mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    mültecileri almaya devam ederseniz daha ne övgüler gelecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!