13 yaşındaki Ahmet'in korkunç ölümü

Adana'da 13 yaşındaki Ahmet Yıldız, okul harçlığını çıkartmak için haftalık 100 liraya çalıştığı plastik fabrikasında pres makinesine sıkışarak yaşamını yitirdi.

13 yaşındaki Ahmet'in korkunç ölümü
13 yaşındaki Ahmet'in korkunç ölümü
GİRİŞ 15.03.2013 14:48 GÜNCELLEME 15.03.2013 15:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Olay dün öğlen saatlerinde merkez Yüreğir İlçesi Keresteciler Sitesi'ndeki Koç Plastik'te meydana geldi. İddiaya göre, Şehit Öğretmen Sait Korkmaz İlkokulu 7'nci sınıf öğrencisi olan Ahmet Yıldız, okuldan arta kalan zamanlarda, eğitim masraflarını karşılamak için Ali Koç'a ait plastik fabrikasında çalışmaya başladı.

Çay ve temizlik işlerine yardımcı olan 100 lira haftalık alan Ahmet Yıldız, işyeri sahibi Ali Koç tarafından ağır yaralı olarak Adana Devlet Hastanesi'ne getirildi. Ali Koç, hastane görevlilerine, "Plakasını alamadığımız bir otomobil çarpıp kaçtı" dediği Yıldız, yapılan tüm müdahaleye karşın öldü.

Ahmet Yıldız'ın kafasının her iki yönünde de ezilme olduğunu belirleyen doktorlar, "Trafik kazası olması imkansız" diyerek polise bilgi verdi. Doktorların uyarısı üzerine harekete geçen Cinayet Bürosu ekipleri, Ali Koç'un ifadesini aldı. İlk ifadesinde yalan söylediğini kabul eden Ali Koç, "Pres makinesinden çıkan numuneleri alırken kafası sıkıştı. Yaralanınca hastaneye getirdik" itirafında bulundu. Ahmet Yıldız'ın cenazesi yapılan incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Ahmet Yıldız'ın cenazesi Buruk Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Kardeşinin ölümünden işyeri sahibinin sorumlu olduğunu belirten Tahsin Yıldız, "Bize ortalığı süpürme, çay getirip götürme gibi işlere bakıyordu. Haftalık da 100 lira veriyorlardı. Meğer makinenin önünde çalıştırıyorlarmış. 13 yaşındaki bir çocuğun pres makinesinde ne işi var. Buna izin veren işyeri sahibinden de çalıştıranlardan da şikayetçiyiz" diye konuştu. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınırken, soruşturma sürdürülüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • nef arkeder 11 yıl önce Şikayet Et
    Allah ahmet eylesin. devlet işyerlerine bu konuda çok tavizkar.13-14 yaşlarında çocuklar resmen sömürülüyor.istanbul topçular semtinde yüzlerce işyeri var.tornahaneler vesaire kaç defa belediyeye şikayet ettim gelip bakıcaz dediler ne gelen var ne soran.13-14 yaşlarında çocuklar torna başında demir tozu yuta yuta çalıştırılıyor.üstelik sigortalarıda yapılmamış.ve buna dur diyen bi devlet yok.yazıklar olsun.
    Cevapla
  • deniz d 11 yıl önce Şikayet Et
    .... kişi başı 13000 dolar milli geliri olan bir ülkede çocuk işçi olmaz asparagas haber bu... yada bu aile pek nasiplenememiş.... yazık günah insanlara
    Cevapla
  • Metin Temur 11 yıl önce Şikayet Et
    Düsünebiliyormusunuz. Memlekette arabayla insanlara vurup kacmak o kadar yaygin hale gelmis ki ! Adam hic düsünmeden biri vurup kacti diyebiliyor. Halbuki KATIL kendisi CÜNKÜ O bicare cocugu istedigi gibi calistirabildigi icin. Burada ANNE ve BABANIN da tabiki sucu var bu cocuk o yasta calistirilmaz . Hangi CAGDA yasiyoruz acin artik GÖZLERINIZI su GAFLET uykusundan kiyamet yaklasti kiyamet.............
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürüldüğü saldırının görüntüleri
Düğün yapacaklar dikkat! Yaz aylarında talep arttı: Uzmanından sahte altın uyarısı