Adana'da gösteri uçağı düştü: 1 ölü

Adana'da gösteri yapan bir uçak düştü. Uçağı kullanan akrobasi pilotu Murat Öztürk hayatını kaybetti. Uçağın düşüş anı ise an be an kameralara yansıdı.

GİRİŞ 19.05.2013 13:47 GÜNCELLEME 19.05.2013 18:00
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en ünlü akrobasi pilotu Murat Öztürk, 2. Uluslararası Hava Oyunları Festivali'nde gösteri yaparken uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

ÖĞLEDEN ÖNCE GÖSTERİ YAPMIŞTI

Düşen uçak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde öğleden önce Adana şehir merkezinde gösteri yapmıştı. Akrobasi uçağının düşmesi sonucu vefat ettiği ileri sürülen pilot Murat Öztürk, Türkiye'nin ilk gökyüzü fotoğrafçısı olarak biliniyordu.

60 yaşındaki öğretmen pilot Öztürk, aynı zamanda Top Air'in Yönetim Kurulu Başkanı ve Hezarfen Havaalanı'nın kurucuları arasındaydı.

TEK GÖKYÜZÜ FOTOĞRAFÇISIYDI

Kazada hayatını kaybeden Türkiye'nin en ünlü akrobasi pilotu olan Murat Öztürk aynı zamanda Türkiye'nin tek gökyüzü fotoğrafçısı olarak da tanınıyordu.

DALIŞA GEÇTİĞİ ANDA ÇAKILDI

Adana 2'nci Havacılık Fesstivali Orgenizasyon Komitesi Başkanı Fırat Ali Çeliköz, düşen uçakta ölen pilotun Murat Öztürk olduğunu, uçağın pist üzerinde akrobasi gösterisi yaparken dalışa geçtiğini ardından toparlayamayıp yere çakıldığını söyledi.

İŞTE UÇAĞIN DÜŞÜŞ ANI:

İşte son uçuş görüntüleri;

Enkaz kaldırma çalışmaları

KAYNAK: CİHAN, DHA
YORUMLAR 9
  • burak şişman 10 yıl önce Şikayet Et
    !!??!!. 19 mayıs .....kutlu olsun!!!
    Cevapla
  • Harun Paşa 10 yıl önce Şikayet Et
    Boş işler. Ölüm ensemizde amenna da bu tip işlerle uğraşanlar ölümün ensesinde; ölümü yakalycam diye uğraşıyor sanki. Yine de Allah rahmet etsin, yazık olmuş.
    Cevapla
  • Majestelerim 10 yıl önce Şikayet Et
    rabbim gani gani rahmet etsin.. şaşkınlık içersinde maalesef seyrettim fakat bir kere daha anladım ÖLÜM ENSEMİZDE. ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağolsun.
    Cevapla
  • fatih 10 yıl önce Şikayet Et
    Her haberi ayetlerle yorumlayan mollalara bak!. Biri adamı sarhoş yaptı, öteki boş işlerle uğraşıyordun hak ettin demeye getirdi, yok niyazi oldun diyen var. Karısı para alacak diyen var... Her türlü lafı hak ediyorsunuz.
    Cevapla
  • Nasuh BİLEN 10 yıl önce Şikayet Et
    Gösteri kazası;uçak,pilot yaşı,yükselişi sebebiyle zannediyorum. Gösteri çok riskli olmasına rağmen uçağın yapısı müsait görünmüyor.Pilot yaş itibariyle gösteriyi yapmamalıydı.Uçak ta gözden kaybolurcasına yükselmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kâbe'nin içinden son görüntüler paylaşıldı
Özgür Özel'den Başkan Erdoğan'a bakanlık teklifi