Basur sorunu ve korunma yolları
Basur korkulu bir rüya sayılabilir. İşte korunmak için yapmanız gerekenler.

1-Düzenli günlük sıcak banyo : On dakikalık bir makat bölgesine sıcak duş iyi gelecektir. Kan dolaşımı hızlanır ve temizlenecektir.
2-Tuvalet temizliği önemlidir: Tuvalet sonrasında tahriş edici kuru tuvalet kağıtları yerine yumuşak olanları seçin ve bol su ile yıkanın.
3- Kabızlığa dikkat edin :Sertleşen dışkı çatlaklara ve zorlamadan dolayı da basura sebeb olabilir. Bol lifli besinler tüketmelisiniz. Düzenli beslenmeli ve bol sıvı almalısınız. Spor yapın.
4- Düzenli tuvalet alışkanlığı edinin : Günün aynı saatleri içinde tuvalet alışkanlığı edinmelisiniz. Tuvalet ihtiyacınızı ertelerseniz eğer bu size kabızlık olarak geri dönebilir.
5- Tuvalette çok ıkınmayın, dergi okumayın : Çok fazla ıkınma karın içindeki basıncı artırır ve makat bölgesinde kadın akım hızını azaltır. Hemeroid damarlarında kan birikime sebep olur ve bu sayede hemoroid memelerinde kanama yada şişme olabilir.
6- Sıcak tutun : Kan dolaşımı soğuk yerlere oturduğunuzda azalacaktır. Böylece makat etrafında aniden ağrılı şişmeler olabilir.
7- Aynı pozisyonda uzun süre beklemeyin : Oturarak yada ayakta iken uzun süreli aynı pozisyonda beklemeyin. Kan akım hızını azaltır ve bu hemoroid memelerin büyümesine ve şişmesine sebep olur. Arada poziyon değiştirin ve hareket edin.
8- Uzun süreli araba kullanmaktan kaçının : Otobüs, minibüs ve taksi şoförleri uzun yolda olduklarından dolayı fazla etkilenirler. Bu sebepten dolayı da belli aralarda mola vermelisiniz.Kalkın ve bu molalarda yürüyün.
9- Baharat ve alkonden uzak durun : Çok fazla alkol almak kan akımını değiştirir ve hemoroid memelerinin şişip kanamasına neden olabilir. Yine baharatlı besinler de fazla alınırsa eğer dışkı sırasında bölgede tahriş yapabilir ve ağrılara neden olabilir.
10- Muayane şart: Eğer makat şikayetiniz varsa eğer bunu önemseyin ve sakın ihmal etmeyin.
-
eray eraydın 15 yıl önce Şikayet EtKesin Çözüm -3. Bu ilaç Adıyaman-Menzil köyünde aktarcılık yapan bir bakkalcı yapıyor ve halkın hizmetine sunuyor. İlaç: Yeşil ve siyah iki farklı toz şeklinde. Normal bi patlıcanı boydan boya ikiye böldüm, bir tanesini suda iyice haşladım sonra bu haşlanan patlıcanı banyoda taburenin üzerine koydum ve bu iki tozu yemeğe tuz eker gibi patlıcanın haşlanmış iç kısmına serptim. Sonra tozlanmış patlıcanın buharı makatı kaplayacak şekilde üstüne oturdum, sabah akşam 10 gün devam. Allaha şükür birşeyim kalmadı.Beğen
-
eray eraydın 15 yıl önce Şikayet EtKesin Çözüm -2. tavsiye etmiş , bu şahıs o ilacı kullanmış ve tamamen düzelmiş, ben de 15 gün sonra askere gidecektim, hemen bahsettiği ilacı Adıyamana gidenlerden getittirdim. Tarif edildiği şekilde kullanmaya başladım, 12 gün kullandım, sonra elhamdü lillah 2004te o sorunum tamamen gitti rabbim şifa vedi. Sözde ameliyat olacaktım. Sosyal güvencem de yoktu belki milyar tutacaktı, bu ilacı 2004 te bir paket kullandım ve paketin fiyatı 3 lira idi. Aşağıda ilacın nasıl kullanılacağını tarif edecem.Beğen
-
eray eraydın 15 yıl önce Şikayet EtKesin Çözüm -1. 2004 yılında çok şiddetli hemoroid olmuştum, hastaneye gittim doktor kesin ameliyat olmalısın dedi. Çok şiddetli ağrı sancı ve kanama yapıyordu, bir gün sıkıntılı halimi vatandaşın biri görmüş ve sıkıntımı sordu ben de anlattım ve ameliyat olmam gerektiğini söyledim. O şahıs memurluk süresince yıllarca bu hasalığı çekmiş bir gün ameliyat olmaya giderken menzildeki Seyyid Abdulbaki hz.lerinin duasını istemeye gitmiş, o mübarek de ameliyat olmak çözüm değil demiş ve menzilde yapılan bir bitkisel ilacı tavsiyeBeğen