Nallıhan Kuş Cenneti göçmen kuşların en renkli istasyonu

Nallıhan Kuş Cenneti nerede sorusunu soranlar için bu güzide istasyonun bilgilerini verdik. Ankara'da yer alan ve göçmen kuşların en renkli istasyonu olan Nallıhan Kuş Cenneti görünümü ile sanki Türkiye'den bir yer değilmiş hissi veriyor.

GİRİŞ 22.09.2021 13:46 GÜNCELLEME 22.09.2021 13:46 KAYNAK HABER7

Nallıhan Kuş Cenneti son zamanlarda sosyal medyadan kendini göstermeyi başaran muazzam manzaraya sahip bir yer. Burası göçmen kuşların da en güzel istasyonlarından biri. Kuş gözlemciliği de yapılan bu yerde renkli dağların fotoğraf karelerinde ortaya çıkardığı manzara herkesi hayran bırakıyor. Dağlar sanki yurt dışından bir yermiş gibi görünse de Türkiye'de ve Nallıhan'da bulunuyor. Gören herkesi de şaşkına çeviren husus bu oluyor. Böyle rengarenk dağlar hiç alışık olmadığımız hal ile Nallıhan Kuş Cenneti'nde karşımıza çıkıyor.

 

 

 

Burada karşılaşacağınız manzara sizi heyecanladıracak. Eğer keşfetmeyi ve yeni yerler görmeyi seven biriyseniz bu nokta tam size göre bir gezi rotası. Burada ortaya çıkan manzara tamamen doğal oluşum. Coğrafi güzelliğin bize hediye olarak sunduğu bir görsel şenlik. Sarı, kahverengi, ve kırmızımsı tabakalardan oluşan toprak en doğal ve saf hali ile bulunuyor burada. Bu manzarayı gördüğünüzde başka bir boyuta geçmiş hissine kapılabilirsiniz. Hep yurt dışında görmeye alışık olduğumuz manzara bizi Ankara'da selamlıyor. 

 

 

Bu muazzam görsel karşılamasına daha sonra ise su havzası, sazlıklar söğütler, kavaklar, ılgınlar, bozkır alanlar, tarım arazileri ve kayalık arazileri eşlik ediyor. Bu güzel doğal oluşumlara bir de kuşlar eşlik ediyor. Manzaraya kendinizi kaptırmışken kuşların dans eder gibi uçuşlarını da burada görebiliyorsunuz. Kuşların en önemli durak yerlerinden biri burası. ana yola da çok yakın ancak yine de çok fazla kişi tarafından bilinmiyor Nallıhan Kuş Cenneti. 

Önerilen içerik; Göçmen kuşların Türkiye'deki durak yerleri

NALLIHAN KUŞ CENNETİ NEREDE?

Nallıhan Kuş Cenneti Ankara'da bulunuyor. Nallıhan Ankara'nın bir ilçesi. Bu ilçede Davutoğlan Köyü sınırları içerisinde bulunan kuş cenneti Ankara merkezine de yakın. Aladağ Çay'ının Sarıyar Barajı ile birleştiği noktada. İstanbul'a 300 kilometre mesafede bulunurken Ankara'nın merkezine ise 130 kilometre uzaklıkta. Eskişehir'e de 130 km uzaklıkta bulunuyor. Bolu'ya ise 100 km mesafede. 

NALLIHAN KUŞ CENNETİ'NE NASIL GİDİLİR?

Nallıhan Kuş Cenneti'ne başlıca illerden mesafeleri yukarıda verdik. Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan kuş cennetine özel aracınızla gelebilirsiniz. Ankara'dan gelecek olan kişiler önce Ayaş ve Beypazarı yolunu takip ederek buraya ulaşabilirler. İstanbul'dan gelecek olan kişiler ise D-140 Otoyolu'nu kullanarak Nallıhan'a buradan da 28 kilometre daha giderek kuş cennetine gelebilirler. ana yol üzerinde bulunsan bu yere ulaşım da çok kolay. 

NALLIHAN KUŞ CENNETİ'NDE HANGİ KUŞLAR VAR?

Leylek, yeşilbaş, angut, elmabaş, patka, sakarmeke, karabatak, karabaş, martı, turna, keklik, çulluk, bıldırcın, sutavuğu, kaz, şahin, doğan, kartal, Mısır akbabası, kaşıkçı, atmaca, balıkçıl kuş türleri burada görülen ve gözlemlenen başlıca kuş türleri olarak biliniyor. Ayrıca bir kuş türü olan leylekler de buranın en fazla ziyaretçisi olan tür. 

Kuşların göç yolu üzerinde bulunması sebebi ile bu kadar çok kuş türünü ağırlıyor. Ayrıca kuşlar için burası yemek bulmak onusunda çok iyi imkan sağlıyor. İlkbahar ve Sonbahar'da göç eden kuşlar burada barınıyorlar. 1994 yılında bu kuş cenneti Milli Parklar, Av ve hayvan Hayatı Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmış. 

Burada insan faaliyetleri ve avcılık yasak. 

NALLIHAN KUŞ CENNETİNDE NELER YAPILIR?

Doğa severlerin hayran kalabileceği bir yer burası. Renkli dağların muazzam görüntüsü de herkesi buraya çeken başlıca neden. Ayrıca kuş türlerinin de fazlalığı burada ziyaretçilerin farklı kuş türlerini de görmelerini sağlıyor. Fotoğrafçılık yapan kişiler için çok güzel kareler elde edecekleri muazzam keşif malzemeleri var. 4 tane kuş gözlem evi bulunuyor bunlarda kuşları gözlemleyebilir isterseniz de fotoğraflarını çekebilirsiniz. Kuşların gök yüzünde uçuşlarını izlemek adeta bir dans gösterisine tanık olmak gibi. Ayrıca suya girip çıkışlarını izlemek de çok keyif verici oluyor. Bunun için dilerseniz yanınızda bir dürbünle gelebilirsiniz buraya. 

Gözlem evi dışında hiç bir tesis bulunmuyor. Bunun için yiyecek içecek gibi malzemelerinizi yanınıza alarak gitmeniz iyi olacaktır. Ayrıca bazı bölgelerde kamp kurabilirsiniz. Doğaya zarar vermeden ve etrafı kirletmeden bütün çöplerinizi topladığınızdan emin olarak buradan ayrılın. Şehrin gürültüsünden uzak kuşların sesi ile güzel bir manzaraya gözlerinizi burada açabilirsiniz. 

NALLIHAN KUŞ CENNETİ'NE NE ZAMAN GİDİLİR?

Özellikle kuşların sayıca fazla oldukları ilkbahar ve sonbahar aylarında buraya gelirseniz çok güzel manzaralarla karşılaşabilir ve kuş türlerinin neredeyse hepsini görebilirsiniz. Diğer dönmelerde biraz daha sakin olan bu yer bahar aylarında kuşların gelmesiyle şenleniyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL