Kaş'ta gezilecek yerler: Masmavi denizi, rengarenk sokakları

Mavi ve yeşilin en güzel tonlarını Kaş'ta gezilecek yerleri ziyaret ederek görmek mümkün. Muhteşem manzaralar ve harika gezi adresleri bulunan cennet köşemizin gezi rehberine göz atın.

Kaş'ta gezilecek yerler: Masmavi denizi, rengarenk sokakları
Kaş'ta gezilecek yerler: Masmavi denizi, rengarenk sokakları
GİRİŞ 14.08.2021 10:05 GÜNCELLEME 14.08.2021 10:05

Kaş'ta gezilecek yerler çok güzel manzaralara ve tabiata sahip. Yeşili bol olan tatil bölgelerimizden biri olan Kaş'ta aynı zamanda denizin tertemiz suları da insanın içini açıyor. Çok güzel gezi noktalarının bulunduğu tatil bölgesinde sayısız plaj da bulunuyor. Dünyanın her yerinden on binlerce turisti kendine çeken tatil yöremiz bu yıl salgın sebebi ile sezonu boş açtı. Salgın tehlikesinin geçtiği taktirde yabancı turistten ziyade yerli turistin ağırlanacağı söyleniyor. Sonraki yıllarda yine eski turist sayısına ulaşması olasılıklar dahilinde. Şimdilik Kaş'ın doğal ve tarihi güzelliklerini haberimizde yer alan fotoğraflarla gezebilirsiniz. Muazzam manzaraların bulunduğu tepelerden tertemiz suların bulunduğu koylara kadar haberimizde keşfedebilirsiniz.

 

 

KAŞ'TA GEZİLECEK YERLER

Kaş'ta gezilecek yerler çok güzel doğa manzaralarından ve denizleri masmavi ufuklardan oluşuyor. Aynı zamanda bir tarihin de yer aldığı bölgede gezilecek tarihi mekanlar da herkesi asırlar öncesinin yaşamına götürüyor.  Tarihi yerleri kadar doğal güzellikleri de herkesi hayran bırakıyor. Mavi ve yeşilin muazzam uyumu Kaş'ta en güzel haliyle görünüyor. 

Kaş Merkez

 

 

Kaş sokakları gezmek ve burayı keşfetmek için en güzel yerlerden biri. Eski cumbalı evler ve Uzun Çarşı cıvıl cıvıl insan kalabalığını görebileceğiniz harika yerlerden oluşuyor yaz geldiğinde. Sokaklardaki sevimli kediler de buranın olmazsa olmazları. Hediyelik eşya satıcılarını da burada bulabilirsiniz. Uzun Çarşı’ın sonunda ise sizi Aslanlı Lahit karşılıyor. Likyalılardan kalan bu lahit burada asırlardır varlığını sürdürüyor. Üzerinde sekiz satırlık Likya dilinde yazı bulunuyor. Ancak kimse bu yazıda ne olduğunu açıklayamamış.

Antiphellos Antik Kenti

Merkezden yürüyerek ulaşabileceğiniz bir noktada bulunan antik kent Kaş’ta gezilecek yerleri çerisinde tarihi mekanları temsil eden yerlerden biri. Antik Kentin kalıntılarını görebileceğiniz yerde 4 bin kişilik bir de tiyatro bulunuyor. Türkiye'nin antik kentleri içerisinde bulunan bu yer Kaş'ta gezilecek en güzel yerlerden biri. 

Kaputaj Plajı

Akdeniz’in en güzel plajlarından biri burası. Büyük ölçüde beğeni toplayan plaja yüksek noktadan bakan bir manzara da var. Kamp yapmak için de uygun çevre bulunuyor. Herkesi huzura kavuşturan Kaputaj Plajı mutlaka Kaş’ta ziyaret etmeniz gereken bir yer. Popüler gezi noktalarından biri. Burada tertemiz serin suların tadını da çıkartmak ayrı bir keyif verici.

Türkiye’nin en iyi plajları hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kalkan

Kaş civarında gezilecek kolay ulaşım sağlayabileceğiniz yerlerden biri de Kalkan oluyor. Son yıllarda yabancı turist daha fazla ilgi gösteriyor buraya. Yerli turistin de ilgisini çekmeye başladı. Çok doğal ve güzel bir tatil yeri.

Kaleköy- Simena

En az 500 yıllık zeytin ağaçlarının bulunduğu harika bir köy. Burası da Kaş’ta keşfedilecek güzel yerlerden sadece birisi. Kale surları, taş evler manzarasını oluşturuyor bu güzel köyün. Masmavi Akdeniz manzarasını buradan izlemek ise ayrı bir keyif veriyor. Türkiye’nin en güzel köylerinden sadece birisi. Kekova Adası’nın tam karşısında bulunuyor. Bu köyde bir de gezebileceğiniz antik kent bulunuyor. Simena’ya müze kartla giriş yapabilirsiniz. Tapınaklar, kaya mezarları ve tiyatro kalıntıları bulunuyor.

Kekova

Demre ilçesinde bulunan kayalık bir ada olan Kekova da popüler gezi yerlerinden biri. Turkuaz renginin sularda her halini görebileceğiniz bu yer enfes koylara sahip. Gemi ve yat turlarının da uğrak noktalarından biri burası. Tertemiz, adeta keşfedilmemiş gibi görünen koylar burada bulunuyor. Bu kadar çok beğenilmesinin ve popüler olmasının sebebi de bu. Bu ada tarihte büyük bir deprem yaşamış ve antik kent yıkılarak sulara gömülmüş. Su altı arkeolojisi bakımından büyük öneme sahip bir nokta. Kekova gezi rehberi haberimizden detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Demre

Kaş’a bir saat uzaklıkta bulunan Demre gezmeye görmeye değer harika bir yer Burası da gezilecek en güzel tatil yerlerinden. Tarihi MÖ 3. Yy’a uzanan harika gezi yerleri var. Myra Antik kenti ve Andriake ve Likya Uygarlıkları Müzesi bunlardan ikisi. Tarihi gezi yerleri keşfetmek sizi asırlar öncesine götürecek.

Patara

Bu yıl Patara yılı ilan edildi ve Patara büyük oranda turist bekliyordu. Keşfetmeye değer harika bir plajı ve antik kenti de bulunuyor. Ancak salgın sebebiyle bu yıl için istediği ilgiyi alamayacak gibi görünüyor. İlerleyen zamanlarda Patara keşfedilmek üzere herkesin akın ettiği bir yer olacaktır. Çöl kumullarına benzeyen plajları ve kum tepeleri herkesin ilgisini çekiyor.

Saklıkent Kanyonu

Tlos ve Patara arasında yer alan kanyon çok güzel bir doğaya sahip. Görülmesi gereken harika bir doğal oluşum. Uzunluğu ise 14 kilometre. En fazla bele kadar gelen su yüksekliğine sahip. Bütün kanyonu yürüyerek keşfedebilirsiniz. Kanyon bakımından zengin olan ülkemizde onlarca kanyonlardan biri burası. Güzel doğası ile herkesi çekiyor kendine. Kaş merkezine uzaklığı 1 saat. Türkiye'deki kanyonlar içerisinde görmeye değer yerlerden biri. 

Meis Adası

Kaş’ın tüm manzara izlenen yerlerinden neredeyse Meis Adası’nı görebilirsiniz. Çok güzel manzarasını Meis Adası’na borçlu olan Kaş’ın bu adaya uzaklığı 2,1 kilometre. Şehirleşme bu adada yok bu yüzden farklı bir yaşam tarzını keşfetmek için güzel bir ada. Günü birlik gezilerle burayı da keşfetmek mümkün.

Kaş’ta Nerede Denize Girilir? Kaş plajları

Kaputaj, İnceboğaz, Akçagerme, Belediye Plajı Kaş’ta denize girilebilen en güzel yerlerdendir. Burada özellikle Kaputaj plajı herkesin büyük ilgisini çeken bir yer. Tertemiz suyu ve huzur veren manzarası ile tercih edilen bir yer.

Kaş’ta gezilecek yerler içerisinde yukarıda sıralanan yerler dışında çok sayıda keşfedilmemiş ve güzel doğal mekanlar da eklenebilir.Kaş'ta hiç Koronavirüs vakasının görülmemesi halkın da hiç kısıtlamaya gitmeden yaşantısını aynen devam ettirmesine olanak sağlamış. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL