Havalimanında yolculara Nevruz sürprizi

İran Hava Yolları, yolcularına Atatürk Havalimanı'nda Nevruz sürprizi yaptı. Bilet işlemleri için gelen yolculara çeşitli ikramlar yapıldı, bereket tepsisi sunuldu.

Havalimanında yolculara Nevruz sürprizi
Havalimanında yolculara Nevruz sürprizi
GİRİŞ 21.03.2013 09:46 GÜNCELLEME 21.03.2013 09:46

Normalde meydanlarda kutlanan Nevruz, İran Hava Yolları'nın yaptığı sürprizle havalimanına taşındı. İran Hava Yolları'nın İstanbul-Tahran seferi için Atatürk Havalimanı'na gelen yolculara Nevruz dolayısıyla çeşitli ikramlar yapıldı.

Yolculara içinde baharı simgeleyen ve hepsi 's' harfiyle başlayan 7 çeşit gıdanın bulunduğu bereket tepsisi sunuldu. Bereket tepsisinde elma, sumak, canlı balık, iğde, çemen, sarımsak ve çikolatalı tatlı gibi ürünler yer aldı. Gıdaların yanı sıra tepside bir de Kura-ı Kerim yer aldı.

İstasyon Müdürü Hamed Rivandi ise Nevruz'un İran'da çok önemli bir bayram olduğunu belirtti. Rivandi, "İstedik ki yeni yola çıkanlar da bu bayramdan nasiplerini alsınlar. Bu sebeple böyle bir tepsi hazırladık. Yolcularımız da çok memnum oldular." diye konuştu.

İranlı yolcu Elahe Falotini "Havalimanında böyle güzel bir sürprizle karşılaştığım için çok mutluyum. Bizde Nevruz tıpkı Ramazan ve Kurban Bayramı gibi çok değerli bir bayramdır. Bu bayramda akrabalar birbirlerine gider gelirler. İnsanlar hediyeleşirler." dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe derbiyi kazandı! Şampiyonluk son haftaya kaldı
Türkiye'de satılan en ucuz elektrikli otomobiller: 1 milyon TL altında 3 model var