Polis, tarihi kıyafetiyle trafiği denetledi

Ankara'da Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Osmanlı kıyafeti giyen polisler, Kızılay'da trafik uygulaması yaptı. Tarihi kıyafetli polisleri gören sürücüler ise olayı kamera şakası zannederek durmakta kararsız kaldı.

GİRİŞ 08.04.2013 12:44 GÜNCELLEME 08.04.2013 15:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Temsili kıyafetlerle sürücüleri durdurmakta zorlanan polislerin yardımına, güncel kıyafetli trafik polisleri yetişti. Kemer uygulamasının yapıldığı etkinlikte sürücüler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kızılay Metro'da Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. Yılında ‘Belge ve Fotoğraflarla Polis Tarihi' sergisinin açılışını yaptı. Açılışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, tarihi resimler göz doldurdu.

TARİHİ KIYAFETLERLE TRAFİK DENETİMİ

Açılışın ardından Osmanlı kıyafeti giyen polisler, Kızılay Meydanı'nda trafik uygulaması yaptı. Eski kıyafetlerle sürücüleri durdurmaya çalışan polis, zor anlar yaşadı. Osmanlı temalı kıyafetleri giyen polisin yardımına bulvarda görevli trafik polisi yetişti. Durdurulan araçtaki sürücüye emniyet kemeri taktığı için teşekkür eden eski polis, sürücünün belgelerini inceledi. Durdurulan bir ticari taksi şoförüne ise emniyet kemeri takmadığı için ceza kesip, kemer takması için uyarıda bulundu.

Otomobil şoförleri ise eski kıyafetli polisleri görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Osmanlı kıyafetli polisler daha sonra Güvenpark'ta devriye atıp alandan ayrıldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 9
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    Ne tuhaf milletsiniz be, sizede bir şey beğendirmek zor!. Adamın biri bir hatıra olsun, bir hatırlama olsun, bir vefakarlık olsun diye bir şey düşünmüş ve uygulamış, sizde burada saçma sapan, düşmanca yorum yapıyorsunuz. Hiç ruh kalmamış, hiç vefakarlık kalmamış, hiç zevk kalmamış, hiç değişik fikirlere karşı tahammül kalmamış, beton olmuşsunuz. Halbuki ne güzel bir değişiklik! İnşallah bir gün vize alırda giderseniz göreceksiniz, Avrupa'da bayramlarında itfaiye, sivil savunma, askerler, bando, siviller, polis vs. hep eski yüzyıllardan kalma elbiselerini giyer, eski silahlarını, itfaiye arabalarını (resim koymak mümkün olsaydı, geçen bir kutlamadan çektiğim 1947 yılından bir itfaiye arabası görürdünüz) meydan sürer, halka teşhir ederdi. Burada bir rezil çıkmış, Allah kahretsin diyor, moş ağızlı. Allah'ın kimi kahredeceğini sana söylemeye bile tenezül etmiyorum. Elinize, fikrinize sağlık, güzel bir uygulama olmuş diyorum!
    Cevapla
  • kazımm 11 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı böyle hatırlanmaz.... Osmanlı geleneğini yaşayan, ECDADI Osmanlı olan, hatırlama çabasına girmez, yaşayışlarını hayatına tatbik eder, hatırlamaya ihtiyaç duymaz... Ahlakıyla yaşar, geleneğini devam ettirir, Onlarla gurur duyup çocuklarına anlatarak yaşatır. Böyle millete güldürerek değil... Ecdadı Osmanlı olan biraz aklını kullanır, neye hizmet ettiğini sorgular...
    Cevapla
  • redirect 11 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlıyı hatırlatmak için.... Güzel bir uygulama olmuş. Ecdadı OSMANLI olanlar için. Olmayanlarda yorum yapmasın.
    Cevapla
  • kazımm 11 yıl önce Şikayet Et
    HİZMET YAPTILAR..!. allah kahretsin ya. böyle amir böyle müdür olmaz olsun. böyle bir zihniyet yerin dibine batsın. kime neye hizmet ediyo bu uygulama? Yazıklar olsun, resmi geçit olsa tamam anladım da ulan giydirdiniz bari göreve böyle göndermeyin... kime yaranma çabası bu?
    Cevapla
  • kazımm 11 yıl önce Şikayet Et
    halid bin velid. işine bak, saçma sapan uygulamalar yüzünden insanlar işlerinden istifa etmek zorunda değil. sen ya polisi çekemeyen, her fırsatta dil uzatan bir insansın ya da bu saçma uygulamaları yürüten- organize eden birisin. yoksa her insan evladının ''BİÇARE''nin yapmış olduğu yoruma hakvermesi kadar doğal bişey yok. hakvermiyorsa eğer var bi ''SAKATLIK''
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek