ODTÜ'de öğrenciler polise saldırdı

Dicle Üniversitesi'ndeki olayları protesto eden ODTÜ'lü eylemciler polise saldırdı. Polis, eylemci öğrencilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

GİRİŞ 10.04.2013 20:10 GÜNCELLEME 11.04.2013 01:17
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ODTÜ Eskişehir yolu girişinde yüzleri maskeli grup, bölücü örgüt yanlısı slogan attı.

Bir grup öğrenci, Dicle Üniversitesi'nde, iki öğrenci grubu arasında, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Peygamber Efendimiz" konulu konferansla ilgili bildiri ve afiş dağıtılması yüzünden çıkan olayları protesto etmek için ODTÜ'nün Eskişehir Yolu'ndaki A1 kapısı önünde toplandı. Yaptıkları basın açıklamasının ardından polise saldıran gruba, çevik kuvvet ekipleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

HAVAİ FİŞEKLE SALDIRDILAR

Yüzleri maskeli göstericilerin polislere havai fişek ile saldırması da dikkat çekti. Yaklaşık iki saat boyunca süren çatışmada polis, onlarca gaz bombası kullanırken, itfaiye ekipleri de Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları'na (TOMA) su takviyesi yaptı. Atılan gaz bombalarından etkilenen bazı ODTÜ'lü öğrenciler ise üniversitenin bulunduğu ormanlık alana kaçmak zorunda kaldı.

Olayların ardından göstericiler ODTÜ'nün içine girerek dağıldı.

YORUMLAR 11
  • BURHAN TAHA 11 yıl önce Şikayet Et
    BİNDİRİLMİŞ KITALAR OLABİLİR... Dün sabah 6-7 sularında Kayseriden Ankaraya gider iken; Özdiyarbakır Firmasına ait Otobüs konvoyunu solladık. Araçtakilerle de aramızda merak konusu oldu. Hayır ola bir durummu var bunlar nereye gidiyiyor diye. Eğer bu konvoyun başka bir açıklamaası yoksa, ODTÜ deki olaylarla, Ankaraya erken saatte gelen bu insanların ilgisi olma ihtimali çok yüksek bilginize ..........
    Cevapla
  • melis 11 yıl önce Şikayet Et
    ÜNİVERSİTELERDE ATILMA YOK Kİ. Öğrencilerin olaylara karışmaması bir acayiplik olurdu.. Okuldan atılma kalktı diye istedikleri gibi suç işleyebilir, okula devam etmeden 10 yıl kayıtlı öğrenci olarak kalabilirler.. ceza yok kii niye gösteri YAPMASINLAR....
    Cevapla
  • Eylül Vera 11 yıl önce Şikayet Et
    O okulda böyle şeyler normal artık. hiç dikkat ettiniz mi, bu tarz olaylar için seçilen ilk yerlerden biri haline geldi bu okul. hani o okulun öğrencileri olduğundan demiyim, ama yakın arkadaşları oldukları kesin, zira okumak için değil, başka amaçlar için geliyorlar artık. ee boşuna dememişler bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyliyim diye.
    Cevapla
  • fatih DEMİR 11 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK HALKI..... aptal yerine konuyor.
    Cevapla
  • hamzax 11 yıl önce Şikayet Et
    PKK,ASKERE,POLİSE,ÖĞRETMENE SİLAH SIKARKEN O ZAMAN ÜNİVERSİTELERDE BU GURUPLAR YOKMUYDU... Bugün hangi gerkçeyle kavga ve huzursuzluk çıkarılıyor üniversitelerde...O zaman kurtarıcılarımız neden PKK lılardan üniversiteleri temizlemedi.Nerdeydiler..Çözüm olamaz diyenlerin bir provokasyonu değilde nedir bu..Vatanını,Milletini,Askerini,Bayrağını Barış ve kardeşliği istiyoruz diyen gerçekten milliyetçi olanlar bu işlerin içinde şu zamanda olamaz..Bu kesimlerin bu ülkeye hiç bir hizmetleri olmaz,olmamış,bu kafa ilede olamaz,çünkü her zaman ülkede bir huzursuzluk çıktığında diğer uç tarafta yer almış birilerinin maşası olmuşlardır.Ben Ülkemi Milletimi,Bayrağımı,Osmanlıya,Çanakkaleye,Sarıkamış,a,Malazgirt e,Sakarya,Mudanya,Kurtuluş savaşına,Fatihe,Kanuniye,Atatürk'e, Akif e,Kazım Karabekir e bakarak seviyorum.Türkeşe,Kurda,6 Ok a,İnönüye,insanların akılını ve iradesini esir alan ideolojilere bakarak değil..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?