Sabah 'deşifre oldu' dedi bombalar patladı

Sabah gazetesinde dün yer alan bir haberde ikinci Cilvegözü saldırı planlandığın 23 Nisan günü üç otomobile bomba yüklendiği ve Türkiye dönük saldırı planının deşifre edildiğini yazmıştı.

Sabah 'deşifre oldu' dedi bombalar patladı
Sabah 'deşifre oldu' dedi bombalar patladı
GİRİŞ 11.05.2013 17:28 GÜNCELLEME 11.05.2013 17:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hatay Reyhanlı'da bugün iki araçta meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı her dakika yapılan açıklamalarla artarken olayla ilgili ilginç bir detay gün yüzüne çıktı. 

Sabah gazetesi'nde dün yer alan bir haber 14 kişinin hayatını kaybettiği Cilvegözü olayının ikincisin planlandığı bundan da Emniyet yetkililerinin haberinin olduğu şeklinde idi. 

İşte Sabah'ta dün yer alan haber:  

Hatay Cilvegözü sınır kapısında 11 Şubat'ta düzenlenen ve 14 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından güvenlik birimleri Suriye Rakka'da 23 Nisan günü üç otomobile bomba yüklendiğini ve zanlıların kişisel eşya kamuflajıyla Türkiye'ye dönük saldırı planladığını deşifre etti.

Zanlıların tespit edilmemek için Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa'da üç ayrı sınır kapısını kullanmayı planladığı saptandı. Hazırlanan istihbarat raporunda araçların eylem talimatı beklediği bu nedenle Türkiye'ye hareket saatlerinin net olmadığı ifade edildi.

Jandarma, polis ve MİT modelleri belirlenen üç araca karşı duyarlı olunması için sınır kapılarını gizli yazıyla uyardı. Emniyet tedbirlerinin yeniden değerlendirilip ve teyakkuz halinde olunması talimatı verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • MERT*OL 11 yıl önce Şikayet Et
    suriye başa çıkamayacağı hiçbir adım atmıyor şu an... israil bombalıyor göstermelik karşılık veriyor.... türkiye ile bu kör dövüşüne girmez... çünkü baş edemeyeceğini bilir... bütün bu bombalamalar... cia cıların kontrolündeki muhalifler içindeki aşırı grupların işi.. türkiyeyi savaşa dahil edebilirlerse kazanacaklarını biliyorlar...
    Cevapla
  • şenol gökmen 11 yıl önce Şikayet Et
    bizde istihbarat denen bir şey yok kardeşim. mit çimiz polisimiz,jandarmamız gereği gibi görevlerini yapsalardı bu vahim olay olmadı.malesef adamlar isteseler istanbulun göbeğinde de patlatırlar.bizim bakanların da yaptığı saldırganların yanına kalmıyacağı beyanatı.ancak laf ebeliği başka bir şey yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçeli'den 28 Şubat tahliyeleriyle ilgili açıklama! Çetin Doğan'a tepki!
Umman'da gizli "orta doğu" toplantısı