Sırrı Süreyya Önder kepçenin önünde durdu
Gezi Parkı'nda yıkıma karşı sabaha kadar nöbet tutan grup, eylemlerini sabah da sürdürdü. BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de nöbete destek verdi ve yıkımı durdurmak için iş makinesinin önüne geçti.
Taksim'de dozer ve iş makinalarının gece saatlerinde Gezi Parkı'na gitmesi üzerine "Taksim İçin Ayağa Kalk Platformu" üyesi grup, sosyal medya aracılığıyla haberleşerek harekete geçti.
Grup üyeleri, olay yerine vardığında parkın Divan Oteli tarafındaki duvarın yıkıldığını gördü.
50 kişilik grup üyesi, çalışmaları engellemeye çalıştı. Yaşanan tartışmaların ardından çalışmalara ara verildi.
Grup üyeleri, ağaçlara "Gezi Parkı için nöbetteyiz" yazılı pankart astı.
Gezi Parkı'na gelen grup arasında yer alan ünlü modacı Barbaros Şansal, parkın saldırı altında olduğunu belirterek, "Çatır çatır ağaçlar sökülüyor. Dozerler yılların izlerini silmeye çalışıyor. Kalan son yeşilimiz, bunu da vermemek için direneceğiz" dedi.
Gezi Parkı'nda sabah saatlerine kadar nöbet tutan grup, parkın olduğu yere yapılması planlanan Topçu Kışlası Projesi'ne karşı çıkıyor.
BİBER GAZLI MÜDAHALE
Nöbete bugün de devam eden grup önce zabıtalarla karşı karşıya geldi.
Zabıta ekipleri eylemcilerin çadırlarını sökmek isteyince taraflar arasında arbede yaşandı.
Bu sırada iş makineleri de çalışmanın yapılacağı alana doğru hareket etti. İş makinelerini gören eylemciler, barikatları aşarak çalışmaları durdurmak istedi.
İş makinesinin önüne geçmeye çalışan gruba bu kez de polis biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sonrası eylemciler dağılırken, iş makineleri de Gezi Parkı'nda çalışmalara başladı.
Duvarın yıkıldığı kısımda çevik kuvvet ekipleri nöbet tutmaya başladı.
İŞ MAKİNESİNİN ÖNÜNDE DURDU
Nöbete destek vermek için Gezi Parkı'na gelen BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, ''Birlikte burada bekleyeceğiz, Taksim Gezi Parkı'nı yıktırmayacağız'' dedi. Ardından ağaçları yıkmak üzere hareket eden iş makinesinin önüne geçen Önder, kazıyı durdurmak istedi.
Önder'in polise 'yıkım için Koruma Kurulu'nun raporu'nu sorması üzerine ruhsatı olmayan yıkım ekibi çalışmaya son verdi.
Polislerin eylemcilere biber gazı sıkmasını eleştiren Önder, "Ağaçları kestirmeyeceğiz. Fakir fukaranın gölgesinin kesilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
-
erdal_ 11 yıl önce Şikayet Etağaçlar kesilmesin. sırrı abeye diğer partilerden niye kimse destek vermiyor her şey insanlık için bravo sırrı beyBeğen Toplam 9 beğeni
-
aysebd 11 yıl önce Şikayet Etideolojik bakmayin olaylara,lutfen dogaya dokunmayin artik. heryere dikin bakalim ruhsuz cirkin estetik yoksunu binalari.bu isin sonu nereye varacak boyle,gercekten cok aci. agaclari dogayi boyle marjinal solcularin degil aslinda dindar muslumanlarin savunmasi lazim.Beğen Toplam 14 beğeni
-
senol kayıkçı 11 yıl önce Şikayet Etiş bak ya ..... Agaça kesme Bina Yapma nerede oturacaz lan !! çadırdamı ? burası metropol ağaç görmek isteyen belgrat'a gitsin....sanki fakir fukara taksimde agaç gölgesinde gölgeleniyor gay sarhoş it kopuktan geçilmiyor taksim adam ediyorlar fenamı ?Beğen Toplam 25 beğeni
-
ersin 11 yıl önce Şikayet EtFUAT KOCA. Fuat Bey; Tem yoluna belediyeniz ağaç değil, lüx apartmanlar dikiyor! 3+1 fiyatları da 1 milyon tl !Beğen Toplam 15 beğeni
-
ersin 11 yıl önce Şikayet Etefendiler!. ağalar; istanbula gökdelen dikip sonra manzara gitti diye yıkmaya kalkan efendiler! otoban kenarlarına binalar dikip, sonra trafik var diyen efendiler! istanbulu 20 senedir yönetip, ismet inönüye laf atarken kendi 20 yılını görmezden gelen efendiler! Fatih sultan mehmed han ağaçlar için ne demişti? hani siz fatihlerin mirasçısıydınız! yalanmış her dediğiniz yalan!Beğen Toplam 22 beğeni