Engelli asansörü de eylemcilerin hışmına uğradı

Taksim'de olaylardan engelli vatandaşlar da nasibini aldı. Taksim istasyonuna engellilerin erişimini sağlayan tek yol olan bir asansör göstericiler tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hale getirildi. Asansörün üzerinde “Özürlü Asansörü/Disabled-Lift” yazması da eylemcileri durdurmaya yetmedi.

Engelli asansörü de eylemcilerin hışmına uğradı
Engelli asansörü de eylemcilerin hışmına uğradı
GİRİŞ 03.06.2013 18:59 GÜNCELLEME 04.06.2013 08:12
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Taksim'de "ağaçların kesilmesine karşı" düzenlendiği söylenen gösterilerde nerdeyse indirilmedik cam çerçeve, sökülmedik kaldırım taşı kalmadı. Bu kaldırım taşlarını kendilerine "cephane" yapan göstericilerin hışmından ne yazık ki engelli vatandaşlar da nasibini aldı.

Üzerindeki yazı da durduramadı

Göstericiler, çevredeki birçok şey gibi Taksim metro istasyonuna inen asansörün de camlarını kırarak kullanılmaz hale getirdiler. Üzerinde "Özürlü Asansörü/Disabled-Lift" yazıyor olması da asansörün göstericilerin hışmından kurtaramadı.

4 bin 300 kişiyi mağdur ettiler

Taksim metro ve Taksim Füniküler istasyonlarını günde 3 bin 200 engelli yolcu kullanıyor. Engelli vatandaşların refakatçileri de düşünüldüğünde bu rakam 4 bin 300'lere kadar çıkıyor. Bu asansörlerden başka engelli yolcuların istasyona erişimini sağlayan bir yol ise bulunmuyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 13
  • Mengli Giray 10 yıl önce Şikayet Et
    Provokatörler. Bunlar demokratik anlamda protesto yapan insanlar değil ki, bunlar resmen "Vandal". Başka bir izahı yok. Ümitsizliğin son çırpınışları. Demokrasiden ümidi kesmişlik. Çatlasalar da patlasalr da demokrasi işliyor. Ben hükümetin yerinde olsam, yeni demokratik anayasayı da ortaya koyarım Bunların hepsinin ondan sonra beli kırılsın.
    Cevapla
  • hüseyin 10 yıl önce Şikayet Et
    ASANSÖR. O beden özürlülerinin hizmetinde olduğundan bunlar KAFA VE KALP ÖZÜRLÜLERİ,onlara BAKIRKÖY gerek
    Cevapla
  • mustafa mutlu 10 yıl önce Şikayet Et
    hepsiiii. inşallah hepsi bir gün engele takılır kalır.
    Cevapla
  • FİKRET YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    yazık. bu ülkede ağaçtan daha önemli şeyler olduğunun farkındamısınız. siz hangi insafa dayanarak engelli aansörüne zarar verebiliyorsunuz.
    Cevapla
  • yusuf sanli 10 yıl önce Şikayet Et
    halk ayaklanmasi. Arkadaslar haberlerde gördüm vatandas in biri masum bir sekilde polis panzerine gel diyor hatta birde tekme atiyor poliste ona su SIKIYOR adamin bir takla atisi var o görüntüyü izledikce zevkten dört köse oluyorum polise su yönden kizdim neden iki takla attiramadiniz diye nesem yerine geldi beeeeeeee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza öncesi Reisi'nin son sözleri ve görüntüsü ortaya çıktı: Bugün mübarek...
İran'dan son dakika Reisi açıklaması! Kızılay Başkanı yeni gelişmeyi duyurdu