Göstericiler belediye aracını gasp etti!

Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Taksim Gezi Parkı göstericilerinin belediyeye ait bir aracı gasp ettiği ifade edildi.

Göstericiler belediye aracını gasp etti!
Göstericiler belediye aracını gasp etti!
GİRİŞ 03.06.2013 19:34 GÜNCELLEME 03.06.2013 19:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ümraniye Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada; şu ifadelere yer verildi:"Belediyemize ait görevli araç, Taksim Gezi Parkı göstericileri tarafından 22.00 sularında Tophane mevkiinde durdurularak gasp edilmiş, şoför darp edilerek anahtarları zorla alınmıştır. Konuya ilişkin detaylar aşağıda verilmiştir. Taksim Gezi Parkı'nda ağaçların kesileceği iddiası ile başlayan izinsiz gösteriler İstanbul'un birçok yerine sıçramış amacının dışına taşan kontrolsüz ve maksatlı göstericiler, birçok işyerini tahrip etmiş, yolcu otobüslerinin camları kırılmış ve çevreye zarar verdiği görülmüştür."
Olaylar çerçevesinde, dün akşam benzer bir saldırının belediye aracına yapıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Belediyemizin Topkapı Sarayı'nda bir hoşgörü belgesi Ahitname'nin 550. yılı programı icra ettikten sonra, program çerçevesinde düzenlenen Kültürler Arası Hoşgörü konulu fotoğraf yarışması eserleri ve diğer sergi malzemeleri belediyemize ait 34 ER 8236 resmi plakalı damperli araca Topkapı Sarayı'ndan yüklenerek Ümraniye'ye doğru hareket etmiştir. Galata köprüsünü geçtikten sonra Tophane'de bir anda göstericiler arasında kalan aracımız, göstericiler tarafından saldırıya uğramış, aracın şoförü kapıları kilitlemesine rağmen aracın camları kırılarak şoförü darp edilerek, zorla aşağı indirmişlerdir. Aracın anahtarını kontakta göremeyen göstericiler, şoförün üstünü arayarak, belediyeye ait kimlik kartını, aracın anahtarını ve şoföre ait şahsi aracın anahtarını zorla gasp etmişlerdir."
Şoförün civarda emniyet güçleri olmadığından olay esnasında polise müracaat edemediği belirtilen açıklamada şu bilgi verildi: "Aracı saat 22.00 sularında gasp eden göstericiler, araca binerek ve kimi göstericiler de üzerine çıkarak, Dolmabahçe istikametine doğru birlikte sürmüşlerdir. Araç saat 23.45 sularında Başbakanlık ofisi önünde emniyet güçlerinin müdahalesi ile göstericilerin elinden alınmıştır. Aracın tekerlekleri patlatılmış, camları kırılmış, taşıdığı bütün sergi materyalleri tahrip edilmiş ortaya saçılmıştır. Daha sonra araç emniyet güçleri tarafından şoföre teslim edilmiş, anahtarı göstericiler tarafından gasp edilen aracı, şoför düz kontakla çalıştırarak, Millet Parkı'na kadar getirmiştir. Buradan araç belediyemize ait TIR'a yüklenerek, belediyemizin merkez garajına getirilmiştir. Bu menfur olay dolayısıyla yasal olarak bütün başvuru yollarını yasal olarak kullanacağımızı ve sorumluların cezalandırılması hususunun takipçisi olacağımızı, yapılan bu çirkin saldırıyı kınadığımızı, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    her yere her şeye zarar vermeye başladılar.!!!!!..... ....bunlar nasıl insan artık halkımız gerçekleri görüyor!!!!!..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rıdvan Dilmen'den Galatasaray taraftarını çıldırtan sözler: 50 yıl konuşulur
Kaza öncesi Reisi'nin son sözleri ve görüntüsü ortaya çıktı: Bugün mübarek...