Hasan Kaçan ve Necati Şaşmaz'dan açıklama

Taksim Gezi Parkı ile ilgili Başbakan Erdoğan ile konuşan Hasan Kaçan ve Necati Şaşmaz yapılan görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Hasan Kaçan ve Necati Şaşmaz'dan açıklama
Hasan Kaçan ve Necati Şaşmaz'dan açıklama
GİRİŞ 12.06.2013 23:31 GÜNCELLEME 13.06.2013 02:40
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanatcılar Necati Şaşmaz ile Haçan Kaçan'la AK Parti Genel Merkezi'nde görüştü. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Kaçmaz, karşılıklı adımların atıldığı bir zamanda gençlerin de bir başka adımla karşılık vermesini beklediklerini söyledi. Gezi Parkındaki gençlerin güvenliklerinden endişe edildiğini anlatan Kaçan, orada zor şartlar altında kalındığını kaydetti.

PARKTAKİ ASLAN'I KAÇ KİŞİ BİLİYOR

Kendi oğlunun arkadaşlarının da bulunduğunu ve zaman zaman oğlunun da parka gittiğini anlatan Kaçan, gelişmelerden oğlu üzerinden haberdar olduğunu belirterek anne ve babaların çocuklarına destek verdiğini ancak endişe de duyduklarını ifade etti. Şahsına yönelik 'Gezi Parkını biliyor mu' eleştirilerine cevap veren Kaçan, parkta bir aslan olduğunu ve bunu söyleyenlerin bilip bilmediğini sordu. 51 yıldır Dolapdere'de olduğunu hatırlattı.

BÜTÜN BABALARIN YÜREĞİ AĞZINDA

Kaçan, ''Artık bu karşılıklı adımlardan bir netice çıkmasını bekliyorum. Onların anne babalarının da benim de yüreğim ağzımda. Bu işin gayet yumuşak bir şekilde sonlanması tabii ki oradaki kardeşlerimin de arzuları neticesinde sonlanmasını canı gönülden istiyorum. Bu görüşleri Sayın Başbakana ilettik. İnşallah memleketim için, canım kardeşlerim için hayırlı olur diye düşünüyorum. Özellikle oğlum sürekli Gezi'ye gidip geliyor. Orada arkadaşları var. 15 gündür orada o çocukların neler çektiğini, neler yaşadığını, banyo yok, yiyecek yok. Korkunç bir şekilde idrar kokuyor, pislik kokuyor. Bir insanın yaşayabileceği durumda değil artık Gezi Parkı. Çevre hassasiyeti olan arkadaşlarımızın da gerekli adımı atmasını diliyorum.'' ifadelerini kullandı.

Hasan Kaçan'ın çıkışta yaptığı açıklama 

 

 Necati Şaşmaz ise görüşme ile ilgili şunları söyledi

Ben 2 haftadır  evinde oturanlar olsun, Gezi Parkında olanlar olsun herkes gibi üzgünüm. Malesef Türkiye bunu haketmiyor. Sanırım bize nazar değdi. Biz dinleyen bir toplum olmamız, aynı dili kullanmamız gerekiyor. kuşaklar arasında farklılıklar olabilir. Geçmişimizde ben bu kadar kamerayı hatırlamıyorum. Twitterimiz, kaynaklarımız var bilgiler geliyor ancak iletişim eksiklerimiz var. Birbirimiz arasındaki kopukluğu ancak birbirimize tahammüle aşabiliriz.  

BİRİLERİ MAHALLE BASKISI YAPMA  PEŞİNDE

Düşüncelerimizi sayın Başbakanla paylaştım. 10 gün süre içinde suskunluğumu korudum. Olanları izlemek istedim.  Çıkışlar da yapabilirdim ancak neler olduğunu görmek için bekledim. O günden bugüne  çok güzel gelişmeler oldu. Sorularımın cevaplarını bugün alabildim. O günlerde benim Gezi Parkı'na gittiğim yazıldı. Ben de sizler gibi haber aldım. Ordaki arkadaşların beni taraf etmeye çalışması benim hoşuma gitmedi. Bana mahalle baskısı yapmak istediler. İnsanları zoraki taraf olmaya kimse itilmemeli. Şu an bütün dünya gözünde durumumuz üzücü. Türkiye bunu haketmiyor. Beni yurt dışından birçok dostum arkadaşım aradı "Neler oluyor" diye sordular. Türkiye emin, Türk milleti emin, bize güvenmeye devam edin. Biz demokratik özgürlük söylemlerimizi keşke görselde de dünyaya verebilsek. Ancak dünya böyle görmüyor.

ÖNÜMÜZÜ AYDINLATACAK BİLİM ADAMLARINA İHTİYAÇ VAR 

Elbette demokrasi hakkımız. Ancak böyle olmuyor. İnşallah bilim adamlarına, düşünce adamlarına  bize bunları anlatacak insanlara ihtiyacımız var. Biz gece karanlığında kedi gözleri ile onları izmememiz gerekiyor.  Bizim sosyologlar toplumsal araştırma yapanlar bize yol gösterirse doğruyu bulma imkanımız olur. Benim tek isteyeceğim tarafsız olmaları. Çünkü buna çok ihtiyacımız var.

-Taksim Gezi Parkı projesiyle ile ilgili bu gece animasyonla açıklamalarda bulundular, bu hali benim daha çok hoşuma gitti. Taksim Gezi Parkı illegal örgütlerden uzak tutulursa hepimiz daha mutlu oluruz.  Taksim Gezi Parkı herkesin germek isteyeceği bir mekan. Oranın illegal eylemcilerden soyutlanması gerekiyor.   Yeni kuşak ile bu mekanı paylaşmak isterim.

BEN GEZİ PARKI'NA BUGÜN İÇİN GİTMEM ÇÜNKÜ...

Ben Gezi Parkı'na 'bir yerde ben Atatürk'ün askeriyim, diğer yerde bir başkasının askeriyim diyen birilerinin olduğu yere gitmem. Çünkü o sözü söyleyen Atatürk'e de saygısızlık yapıyor" Benim kardeşim, bu camianın içinde oyuncu yönetmen senarist ve hergün orada bulunmakta.  O insanlar bizden farklı değil, bir ayrıştırma asla yapılmamalı. Ordaki bir örgüt bayrağının altında bulunmak istemeyeceğim şeylerdir. Safiyane arkadaşların olduğu yerde her tarafta Türk bayrağının olduğu yerde ben de bulunmaktan mutluluk duyarım.

Necati Şaşmaz'ın görüşme sonrası yaptığı açıklama


KAYNAK: HABER 7, CİHAN
YORUMLAR 19
  • BURCU OKUT 10 yıl önce Şikayet Et
    polat alemdarlar kolay yetişmiyor. sevgiden bahsediyor canım kardeşim tüm millete kaç yıldır silahı özendiren dizinin kahramanı değil miydi kendisi:)
    Cevapla
  • resul kose 10 yıl önce Şikayet Et
    MUHALEFETE MEKTUP. Toplumumuzu ayrıştıran her alandaki her türlü girişimi şiddetle kınamakla birlikte,toplumu birleştirci her alandaki her türlü girişimi takdirle karşılıyorum.Sanatcı kardeşlerimizin açıklamalarını son derece birleştirci buluyorum.Teşekkür ediyorum.Keşke şunuda yapabilsek;Türkiye de özellikle siyasi muhalefet politikaları beğenmeyebilir,karşı duruş gösterebilir buna saygılı olmak gerekir.Söz konusu ülke bütünlüğü olunca özellikle dış müdahale varsa muhalefet şunu diyebilmeli bu bizim iç meselemiz deyip duruş sergilemeli.Yanlışta birleşip güzel argümanlar geliştirerek çözüm politikaları sunarak kendilerini iktidara taşıyacak desteğe ulaşabilsinler. Bu birlik ruhu ülkemize kasteden düşmanların oyunlarını bozar. Meselenin içerden ve dışardan bu ülkeye zarar vermek olduğunu anlamayan yok herhalde.
    Cevapla
  • h a m z a 10 yıl önce Şikayet Et
    iktidar ın sanatçıları. chp nin yada gezi eylemlerine destek veren sanatçılar.. ekranlarda çok etkileyci açıklamalar yaparken... iktidar partisine yakın sanatçılar... 99 canlı polar alemdar.. eline yüzüne bulaştırdı.. on yıldır adam senarist ağzıyla konuşuyor..utanmasa bahadır nerdesin bu soruya ne cevap vereyim diyecek kadar aciz duruma düştü..
    Cevapla
  • sinan 10 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlar kim ki açıklama yapıyorlar ne alaka . ne marifetleri var ? bu adamlar kendilerini neden fasülye gibi nimetten sayıyorlar ? Madem öyle ben o zaman süpermen, örümcek adam, al pacino, Marlon Brando bide bizim mahalle bakkalından da açıklama bekliyorum.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Yani yoktan, bunlarıda ünlü yaqptınız ya .. Bizde şans yardım ederse, aniden ünlü ilan ediliveriyorsun ! bir ara türklüğe küfretmeyle olunuyordu .şimdide geziparkı !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgununda ikinci perde: Konuşmalar kan dondurdu!
Rolls-Royce Spectre Türkiye'de resmen satışta! İşte fiyatı