Polisler artık kaldırım yerine çadırda yatacak

Taksim ve Gezi Parkı etrafında konuşlanan polis kaldırımlarda yatmayacak.

Polisler artık kaldırım yerine çadırda yatacak
Polisler artık kaldırım yerine çadırda yatacak
GİRİŞ 21.06.2013 07:23 GÜNCELLEME 21.06.2013 08:06
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Emniyet, eylemlerin yoğunlaştığı merkezi yerlerde içinde tuvalet, yatak, revir olan sahra çadırları kuracak. Polis, 20 günde 100 bin kapsül kullanıp 2 yıllık biber gazı stokunu tüketti. Bundan dolayı acil yeni alım yapılacak.

Hürriyet'in haberine göre, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Polisi daha da güçlendireceğiz" açıklaması ilk olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde etkisini gösterdi. Gezi Parkı protestolarına müdahalede İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı 4 bin polisin yetersiz kalması üzerine, polis okullarından mezun olarak İstanbul kadrosuna gönderilen 2 bin 200 polis Çevik Kuvvet emrine verildi. Bu sayının ileriki dönemlerde 10 bine çıkarılması hedefleniyor. Eylemlere müdahale eden polislerin yollara yatarak uyuması, tuvalet gibi temel ihtiyaçlarını giderememesi, emniyeti bu yönden de önlem almaya itti.

Emniyet, eylemlerin yoğunlaştığı merkezi yerlerde, içinde tuvalet, yatak, revir olan sahra çadırları kurulmasına karar verdi. Bu kapsamda sahra çadırı alınacak. Bir emniyet yetkilisi, "Bunun eksikliğini en çok Taksim'de yaşadık. Polisler, asfalt üzerinde uyumak zorunda kaldı. Tuvalet ihtiyacı sorunu ciddi boyutlara ulaştı. Eylemlerin yoğunlaştığı merkezlerde sahra çadırları kurulacak. Bu tarz bir eylemle ilk kez karşılaşıyoruz. En kötü senaryoya göre hazırlık yapıyoruz" dedi.

YORUMLAR 28
  • Mustafa Kemal 10 yıl önce Şikayet Et
    Gezi Parkı boşaldı. Oraya kurun çadırları, benimki sadece bir öneri.
    Cevapla
  • Carullah Öztürk 10 yıl önce Şikayet Et
    Oktay Çıkmaz'a... Polis önce senin gibi halkın arasına sızan artistleri temizlesin. Nevrozdaki pkklıları gerekirse biz Türk halkı da temizleriz. Kafanı yorma sen.
    Cevapla
  • Hayri Kızılca 10 yıl önce Şikayet Et
    CANIMIZ MALIMIZ ONLARA EMANET.. sayın başbakanım ve devlet büyüklerim gördük ki ülkemizin en vefakar çalışanı polisimiz miş. ne olur onları dinleyin varsa maddi-manevi bir beklentileri imkanlar ölçüsünde karşılayın.merhum olan bir emekli polis çocuğu olarak bunu sizden rica ediyorum.
    Cevapla
  • Bilo Villa 10 yıl önce Şikayet Et
    cadir. normal cadir olmaz yakar bu densizler polisimizi.. itfaiye tend i olur. veya prefabrik ev kanteyner gibi.. bir kenarindan cekiyorsun hop ev oluyor... yazlik villa yapmayacagina gore gecici hafif ama saglam versiyonlari uretilebilir...
    Cevapla
  • serkan mızrak 10 yıl önce Şikayet Et
    bu saatten sonra gelen çadırın. bu kadar rezilliği çektikten sonra birkaç hafta yine idare ederdik daha sonra polis için bunu yaptık demek için gelen şeyleri kabul etmiyorum ben yazık şimdiye kadar rezil rüsva olduk zaten siz gidin çapulculara destek verip onlarla görüşün polise hak vermemeye de devam edin yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Yıldızların altında tarihi yolculuk