Ankara Barosu yeni başkanını seçti

Ankara Barosu 2. Olağanüstü Kongresinde Başkanlığa, avukat Sema Aksoy seçildi.

Ankara Barosu yeni başkanını seçti
Ankara Barosu yeni başkanını seçti
GİRİŞ 07.07.2013 18:16 GÜNCELLEME 07.07.2013 19:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu'ndaki kongrede, Demokratik Sol Avukatlar Grubu'nun adayı Sema Aksoy,  4 bin 301 oy alarak, başkanlığa getirildi. 

Seçimlerde, Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Alpaslan Sucu 955,  Devrimci Demokrat Avukatlar Grubu adayı Esmani Kırmızı 79, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Selçuk Kozağaçlı 1139, Baroda Birlik Grubu adayı Eyüphan Korkmaz 830, bağımsız adaylar Zennure Tokgöz 42, Bülent Turhan Gündüz 86, Ahmet Erdem Akyüz 126 ve Orhan Tüysüzoğlu ise 75 oy aldı.

Ankara Barosu'nun ilk kadın başkanı olan Aksoy, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında,  "Ankara Barosu olarak çok büyük bir aileyiz. Aramızda kimi farklılıklar olabilir ama birimizin tırnağına taş değsin hepimiz ayağa kalkarız. Hepimiz bir oluruz" dedi.

Seçimin mesleki bir rekabet değil, bir bayrak yarışı olduğunu dile getiren Aksoy, "Ankara Barosu olarak, bugüne kadar olduğu gibi insan hakları, hak ve özgürlükler, demokrasi mücadelesinde, hukuk devleti mücadelesinde üzerimize düşen yükü ve sorumluluğu ne pahasına olursa olsun sizlerle birlikte yerine getirmeye devam edeceğiz. Mesleğimiz ve ülkemiz bizim onurumuzdur" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • mehmet 11 yıl önce Şikayet Et
    Barolar. Bizde eskiden Anayasa Mahkemesi, Genelkurmay, YÖK, Rektörler, Danıştay, HSYK ve Yargıtay gibi devlet kurumları sadece masa başında işlerine bakmaları gerekirken siyasi parti gibi açıklama yapıp kamuoyu oluşturmaya çalışırlardı. Kimse de lan ne oluyor diyemezdi. Şükür bunlar bitti. Şimdi bazı barolar hükümet karşıtlığı siyaset işlerini yürütüp kamu oyu oluşturmaya çalışıyorlar. Bazı dürüst baro avukatları irticacı diye devletten atılan adamları ve şiir okudu diye hapse atılan başbakan'ı hiiiç savunmazken silivriyi savunuyorlar. Ondan sonra hukuk yanlı diye feryat ediyorlar. Doğru gerçekten yanlıymış. Çünkü kendine yakın sol kimlikleri savunuyorlar. Böylelikle dedikleri gibi hukukun yanlı olduğunu kendileri gösteriyor.
    Cevapla
  • talha ser 11 yıl önce Şikayet Et
    mustafa ozkaracaya. Çok alakasız bir örnek olmuş ne alakası var dinimizle baroluk seçimlerinin! Pek bilmiyorsun heralde bizim dinimizde farklılıklarımız zenginliğimizdir yolların hepsinde amaç aynıdır Rabiime ulaşmak ve onun rızasını kazanmaktır..Kendi kendine yazıp oynamışşsın...
    Cevapla
  • mustafaozkaraca 11 yıl önce Şikayet Et
    haydar kolcu' ya. bunda şaşıracak ne varki. yüce dinimizde süleymancılar, nurcular, fethulahçılar, menzilciler olmuş. buna şaşırmıyormusunuzda barodaki avukatlar bölünmüş adalet aynı değilmi diye sorarak bunamı şaşırıyorsunuz.
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 11 yıl önce Şikayet Et
    BU NASIL BİR BARO. Bu nasıl bir bara Şu gurup bu gurp öbür gurup böyle saçma bir BAROMU olur.Baro barodur Hepside Avukattır.Böyle bir çok başlılıktan ben Hukukun doğru ileyeceğin!den şüphe ederim.Kutuplaşma Kanunları herkesin kendi kafasıona göre yorumlamasına yol açar.Açtığı gibide ADELET SAĞLANMAZ.
    Cevapla
  • hakkı coşkun 11 yıl önce Şikayet Et
    ismi güzel inşallah kendiside gercek av.yakışır onurlu olur.. hayırlı olsun diyelim .bence iyi bir avukat.üçretini hırsız bile ödese bu hırsızdır diyebilmeli .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'nun müdürü itirafçı oldu! Yolsuzluğu tek tek anlattı
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı