'Alevi açılımı'na Diyanet'ten yalanlama

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bugün Sabah ve Takvim gazetelerinde yer alan haberleri yalanladı.

'Alevi açılımı'na Diyanet'ten yalanlama
'Alevi açılımı'na Diyanet'ten yalanlama
GİRİŞ 30.08.2013 11:19 GÜNCELLEME 31.08.2015 16:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün Sabah ve Takvim gazetelerinde "Diyanet'ten Cesur Öneri" ve "İşte Alevi Açılımı" başlıklarıyla yayınlanan haberlere atıfta bulunularak "hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Açıklamada, Başkanlığın bu haberlere konu edildigi şekliyle Başbakanlık Makamı'yla paylaştığı herhangi bir raporun sözkonusu olmadığı vurgulanarak "Bilindiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı, din ve vicdan özgürlüğünün hem teminat altına alınması hem de genişletilmesiyle ilgili olarak atılacak adımların her zaman yanında olmayı insan hak ve hüriyetlerinin bir gereği olarak görmektedir" denildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Fatih? müslümanların bilmeden uygunsuz yerlere verdiği o kadar çok para varki..... ....anlatılmaz..Bu maddenin düzeni...ama bilerek Hz.peygamberi inkar edenlere şirk koşanlara gidecek paradan bahsediyorum ben?..yoksa o paraları takip etsek hiç yiyip içmemiz hatta yaşamamız lazım?...burada resmi olarak cem evlerine yaptırım olursa Bu Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benzer?..bilmem anlatabildimmi?..
    Cevapla
  • fatih 10 yıl önce Şikayet Et
    HalitBinVelit. Alevi, Sünni, Hristiyan, Yahudi, Ateist, alkollü içki, genelev, meyhane, pavyon... hepsinin vergileri bir havuzda toplanıyor ve imamlara maaşlarda buradan ödeniyor. Sor bakalım; onlar imamlara helal ediyor mu? O vergileri gönlünden geçtiği için değil, bu topraklarda yaşamanın bedeli olduğu için zorunlu olarak veriyorsun. Senin olmayan parayı haram etmeye hiçte hakkın yok. Seninki, kiracının kira parasını verirken ev sahibine haram etmesi gibi.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    eğer cem evlerine benim param ile hizmet götürülürse ...... ....Haram zıkkım olsun! ALLAH beni affetsin!......Cihan Peygamberi Hz.Muhammed(s.a.v) dururken Hz.aliyi onun yerine koymak şirk koşmakdır...onun günahını çekemek,...çünkü ALLAH,dan korkarım!!!!!!.
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu ALİ 'siz ALEVİLER avrupada HAYLİ YOĞUN olmalarına rağmen,ORALARDA HER ÇALIŞANDAN KESİLEN - KİLİSE PARASI - için bir eylem yaptıklarını duymadım.. PAŞA PAŞA ödüyorlar KATOLİK KİLİSESİNİ güçlendirme bedelini.Buraya gelince DİYANETE BENİM VERGİMDEN para aktarıyorlar diye yeri göğü yıkıyorlar..Varsa yoksa TÜRKİYE 'nin içi KARIŞSIN..Bu ne KİNMİŞ ARKADAŞ,1400 yıldır SÖNMESİNE İZİN VERMİYORLAR.Sorsan Namaz,ÖRTÜ ARAPÇILIK,ARAP adeti derler.Sanki Hz.ALİ(r.a), Hz.Muaviye (r.a) ARAP DEĞİLMİŞDE OĞUZ 'un KAYI BOYUNDANMIŞ gibi..Onların arasındaki meseleden size ne o zaman? ARAP,ARAPLA SAVAŞMIŞ.En öz, HAKİKİ vede TEK GERÇEK TÜRK olarak(!) sizi ne ilgilendirir bu ÇATIŞMA?
    Cevapla
  • ATALAY 10 yıl önce Şikayet Et
    böyle rapor olmaz. İslam dışı yapıları meşrulaştırmak, islam ile ilgisi olmayan yapı ve kişileri Y.din kuruluna bağlayarak ücertlendirmek doğru bir davranış olmaktan uzaktır.Cem evlerine ;elektrik ve su vb devlet yardımını, bu evlerdeki islam dışı inanç ve tavırlardan vazgeçildiğinde yapılması düşünülmelidir...Cem evlerine ibadethane denildiğinde tabelasına ''islam dışı''ibaresi konulmalıdır..Kilisie vb yerlerin maddi desteğı dışarıdan sağlanmaktadır.Cem evilerine devlet maddi desteği olursa , burada neyin inancı?neyin ibadeti?yaplıyor diye sormazlarmı.Her inanç özgürlüğü var lakin islam dışı inançlara kaynak ve imkan sağlanması düşünülmemelidirHer yönüyle .İslama uygun inançlı yapılar desteklenmeli.Baba dede ünvanları asla resmiyete giremez.çünkü eğitimsiz bilgisiz garip kişiler zümreleri temsil edemez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı