ABD'den Türkiye'nin füze savunmasına itiraz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'ne, Türkiye'nin uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesinde Çin Halk Cumhuriyeti'nden CPMIEC firması ile sözleşme görüşmelerine başlaması soruldu.

ABD'den Türkiye'nin füze savunmasına itiraz
ABD'den Türkiye'nin füze savunmasına itiraz
GİRİŞ 30.09.2013 23:13 GÜNCELLEME 02.10.2013 02:59
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Sözcü, Çin Halk Cumhuriyeti'nden CPMIEC firması ile sözleşme görüşmelerine başlanılmasına karar vermesine yönelik soru üzerine, "Türk hükümetine, NATO sistemleriyle veya kolektif savunma kapasitesiyle birlikte çalışmayacak bir füze savunma sistemiyle ilgili olarak ABD'nin yaptırım uyguladığı bir şirketle anlaşma görüşmelerine yönelik ciddi kaygılarımızı ilettik. Görüşmelerimiz devam edecek" dedi.

"Türk hükümetinin yaptırımlı bir firma ile ortaklığının sonuçlarının ne olabileceğine" dair soru üzerine Psaki, bu noktada bu sorunun hipotetik kaldığını ama kararın verilmesi halinde, bu konuda konuşabileceklerini kaydetti.

YORUMLAR 31
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    Demekki her devir sona erer. Dünyada Sagılığını ve güvenirliğini yitirdin be abd.diğer süper güçlerin söz hakkı var ki seni konuşmuyoruz,öne içinde yıllarca seni yöneten yahudi menfaad lobisinden kurtul ki, ekonomin düzelsi.ama o ailye söyel sana dolar bassın,işlem tamam.nasılsa düyada, Dolaşan kaç dolar karşılıksız para var anlaşılması zor,hesap soran zaten yok.
    Cevapla
  • Nail Sivri 10 yıl önce Şikayet Et
    AB'YE VE ABD'YE KAPAK OLSUN.. Paran olduktan sonra canın nereden istiyorsa oradan alırsın.
    Cevapla
  • Bahadır Bahadıroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Tam İsabet Bir Karar ve Abd Neden Rahatsız. Bir rivayete göre bosna savaşı sırasında sivilleri katletmeye giden hırvatları gören uçaklarımız, dön emrine uymamış bu yüzden uçaklar resmen kör edilmiş sistemleri kapatılmış ama bizim pilotlar kör dalış yaparak hırvatları bombalamış, yani batı menşeili füzeler ve silahlar kaynak kodlarıyla etkisiz hale getirilebilir. Bknz Falkland savaşı, Arjantin ingilterenin iki gemisini vurunca demir leydi fransaya exocet füzelerinin kaynak kodlarını vermesseniz falklanda nükleer füze atarım diyerek tehdit etmiş kaynak kodları ingiltereye verilmiş ve füzeler kör edilmiştir. İngiltere o savaşı bu sayede kazandı artık gerisini siz anlayın.
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 10 yıl önce Şikayet Et
    ABD HER SATTIĞI SİLAHIN ANAHTARINI KENDİNDE SAKLIYOR ONLAR İSTERSE SİLAHI KULLANMAK MÜMKÜN OLABİLİYOR. bu defa silahın anahtarı Türkiye'de olacak yani gerçekten silan almış olacağız adamların kaşıntısı bundan
    Cevapla
  • adam turk 10 yıl önce Şikayet Et
    ABD IRAKI İKİNCİ DEFA VURDUĞU ZAMAN KAYBETTİ. petrol için bu kadar yalan uydurmasına,ve müslümaları karalamasına gerek varmıydı? pek ala biliyorlar ki laden ve elkaide yalan, müslümanları bu vesileyle töhmet altında bıraktılar.SURİYEDE KIRMIZI ÇİZGİLERİ SİLDİ, üstelik nato savunma sistemiyle türkiyeyi riske soktu üstelik sahip çıkmadı, güvenli dostlu sergilemedi. türkiye en doğru olanı yaptı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!
Fişlerde yeni ücret! Vatandaşa isyanda, sakın ödemeyin