CHP'lilerden DHKP-C eylemine destek

CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sebahat Tuncel ile Gülsuyu'nda çıkan olaylarda ölen Hasan Ferit Gedik'in cenazesini mahalleye götürmeden defnetmek istemeyen DHKP-C'lilere destek ziyaretinde bulundu.

GİRİŞ 02.10.2013 18:13 GÜNCELLEME 02.10.2013 18:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Açıklama yapan vekiller Başbakan Erdoğan'dan Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin Gülsuyu'na götürülmesine izin verilmesini istedi.

Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde çıkan olaylarda ölen Hasan Ferit Gedik'in cenazesi 2 gündür toprağa verilemedi. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki cemevinde tutulan cenazeyi Gülsuyu'na götürmek isteyen gruba polis izin vermedi.

Mahallede toplanan ve çadırlar kurarak bekleyen gruba, CHP Milletvekili İlhan Cihaner ve Melda Okur ile BDP Milletvekili Sebahat Tuncel destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından konuşan Sebahat Tuncel, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu istifaya davet etti. Tuncel, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Bunun sorumlusu tedbir almayan, kendi yurttaşlarının güvenliğini sağlamayan İstanbul Valiliği'dir. Bu gencin cenazesine ambargo konuluyor. Bu genç arkadaşımızın ailesi gidip vurulduğu yerde bir helallik almak istiyor. Hangi dinde, inançta, hangi vicdanda var bu helalleşmeyi engellemeye yönelik yaklaşım. Bize güvenliği sağlamıyoruz diye cevap veriliyor. Madem siz çetelere karşı halkın güvenliğini alamıyorsunuz, o zaman ne işiniz var o görevde? Vali, emniyet müdürü istifa etmelidir. Başbakanın haberi var mı İstanbul'un göbeğinde gençler katlediliyor, insanlar kendi inancına göre bir helallik bile alamıyor, bu ülkede devlet kendi vatandaşının güvenliğini sağlayamıyor." dedi.

Sabahat Tuncel'in arkasından konuşan CHP'li vekil Melda Okur da valilik ve hükümeti yaşananlardan sorumlu tuttu.

Cenazeyi bekletmenin sağ veya sol görüş fark etmeksizin dinde yeri olmadığını söyleyen Melda Okur "Sadece minik bir anma bu anmayı bu kadar kışkırtmasalar. Olay bu kadar büyümeyecek. Demokrasi paketi açan başbakana sesleniyoruz. Gençlerimizin yakasından düşün ve anmaya izin verin" ifadelerini kullandı.

Sabahat Tuncel daha sonra alanda bekleyen emniyet yetkilileri ile görüşerek izin verilmesini istedi. Emniyet yöneticileri yetkinin kendilerinde olmadığı bilgisini verdi.

YORUMLAR 3
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    gaz yerine soğuk havada su iyi gelir ama , beklemek en güzeli... DHKPCnin epey tabanı var demek. kemal bey bun lardan 4 mebus aday göstersin. o seçimi öyle böyle muhakkak kazandırır bunlar.hatta CHPyi iktidara da getirir bu örgüt.baksanıza kimse bir şey yapamıyor diyeceğim ama,arada ilhan cihaner gibi savcı mebus beyler var. polis müdahale etmesin, olay büyüsün diye orda beklerler.. polis de beklesin. eğer çatışma çıkarsa,adamlar zaten hazır.. ölen çok olursa , kabak hükümete patlar. en güzeli, onlar da beklesin, polis de beklesin. gaza falan gerek yok. havalar soğguk tomaların sıkacağı su onları şaşırtır da 10 dakika sonra wc ararlar,en güzeli beklemek. bu arada ilha cihaner,meldanım ve kürt mebus falan ıslanırsa, hasta olurlar yahu.. sonra parmağını oynatsa ölür duruma gelmezler inşallah
    Cevapla
  • Vatandaş 10 yıl önce Şikayet Et
    Alevilik inancımı?. Vurulduğu yerde helallik almak da ne demek? Bunun hangi dinde, inançta yeri var?
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    hadi bakalım sayın savcılar işet chp yine dhkp-c,nin arkasında!!!!!!!!!. ...zamanında bir baş örtüsü için ak partiye kaptma davası açtınız!!!...peki dhkp-c Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğüne ,devlete halka tehdit..chp zaten açıkca bu örgütün arkasında reyhanlı sukastinde malum teröristi şöför diye reyhanlıya sokuluyor?...hani nerdesiniz? taksimde ülkeyi satmaya kalkanlarında arkasında olan,hükümeti devirmek isteyenlere sokağa dökülsün diye para veren chp.ye niye kapatma davası açmıyorsunuz?...merak etmeyin Kimse halk,dan üstün değildir.. Halk sizi izliyor?..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den, İsrail'in soykırım politikasıyla ilgili sert açıklama!
En fazla uçak gemisine sahip ülkeler açıklandı! Dünya genelinde kaç tane savaş gemisi var?