Marmaray yolunun sırrı

Asrın Projesi Marmaray, İstanbul Boğazı'nda Hüdai Yolu olarak bilinen kısmın altına inşa edildi.

Marmaray yolunun sırrı
Marmaray yolunun sırrı
GİRİŞ 29.10.2013 14:17 GÜNCELLEME 29.10.2013 15:55
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün açılışını yapacağı ve tüm dünyanın gözlerini çevirdiği 'Asrın Projesi' olarak nitelendirilen Marmaray, Boğaz'da 'Hüdai Yolu' olarak bilinen ve sakin deniz yolu olarak adlandırılan kısmın hemen altına yapıldı.

TÖRENE DAVET EDİLİR

Osmanlı padişahlarından Sultan Ahmed Han'ın bir cami yapmak istemesi ve Sarayburnu'nda yer tespitinin yapılmasının ardından günümüz ifadesiyle temel atma töreni düzenlenir. Törene dönemin ileri gelen alimlerinden Aziz Mahmud Hüdai de davet edilir.

DENİZİN KÖPÜRMESİNE ALDIRMADI

Caminin inşa edileceği alana ilk kazmayı Aziz Mahmud Hüdai vurur ve ardından padişah ile beraber yoruluncaya kadar çalışırlar. Cami inşaatının bitmesinin ardından Padişah, hem açılış için hem de Cuma hutbesi okuması için Mahmud Hudai'yi çağırır. O gün denizin köpürmesi ile karşıya geçmek imkansız hale gelirken, Hudai talebeleri ile birlikte Boğaz'dan kiraladığı kayık ile rahat bir şekilde karşıya geçer. Aziz Mahmud Hüdai'nin o gün geçtiği yol Hüdai yolu olarak anılmaya başlanır .

'YOLUN HEMEN ALTINA İNŞA EDİLDİ'

Sosyal medyada da sakin deniz yolu olarak isimlendirilen 'Hüdai Yolu' ile ilgili çok sayıda paylaşım yapıldı. Mesajlarda, 'Asrın Projesi'nin Hüdai Yolu'nun hemen altına inşa edildiği yazıldı .

KAYIĞA BİNDİĞİ YERDEN AÇILACAK

Sultan Abdülmecit'in 1860'ta ortaya attığı ve ancak 2004 yılında inşasına başlanabilen 'Asrın Projesi' Marmaray, Üsküdar girişinde düzenlenecek törenle açılacak. Törenin düzenleneceği alanın da Hüdai'nin kayığa bindiği alana çok yakın olduğu konuşuluyor.

'BU GÜZERGAH KULLANILDI'

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcı Hilmi Türkmen de sosyal medya hesabı Twitter'dan konuyla ilgili bir mesaj paylaşarak, 'Salı günü açılacak olan Marmaray'da Hüdai Hz.leri'nin Hüdai Yolu denilen güzergahının kullanıldığını biliyor musunuz ?' yazdı.

YORUMLAR 12
  • ekgelir1 .tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet çalışıyor. Allah, bu yapılan hizmetlerde emeği geçenlerden razı olsun. Peygamber Efendimiz'e (SAV) komşu eylesin. Aziz Mahmut Hüdai Hz.'nin duası var: "Bizi ziyaret edenler denize boğulmasın." diye. Ziyaret edin, kendinizi biiznillah garantiye alın.
    Cevapla
  • Nahit Pazarbaşı 10 yıl önce Şikayet Et
    Zaman ve mekan..!!. ALLAH dostlarının,zaman ve mekanda, hududunu ALLAH'ın tayin ettiği tasarrufları vardır.Bunları hesaba katanlar,nasipli olanlardır.Kimi hayal eder,kimi proje ,plan hazırlar,AMMA nasibi olanlar,muradına ererler.Bizlerede kerevit düşer...!!!
    Cevapla
  • Eral eral 10 yıl önce Şikayet Et
    lale lale. düşünemeyenler, hayal kuramayanlar uygulayamaz da. lale lale yazmışsın işte. yorum bile yapmaya değmez yorumların ama dayanamadık işte... düşünenler için ibretler vardır. düşünmez misiniz. ne kadar az düşünüyorsunuz.
    Cevapla
  • hüseyin 10 yıl önce Şikayet Et
    LALE KARDEŞİM BİR OKU OLDUMU. 2ABDÜLHAMİD HAN rahmetli siyasi bir deha,fedakar bir devlet adamı,kudretli bir hünkardır.Delillerim şunlar; 1-1 .Cihan harbi çıkacağını tahmin ediyor ve Ç.KALE bğazının her iki yakasına HAMİDİYE TABYALARINI yaptırarak ÇANAKKALE GEÇİLMEZ in temellerini atıyor. 2-31 MART olayında hal edilirken çapulcu selanik dönmelerinin İSTANBUL a gelip kardeş kanını dökmesine tahttan çekilip kardeş kanının dökülmesini önleyerek fedarlığın alasını yapıyor, 3-Doğudaki HAMİDİYE ALAYLARINI kurdurup ERMENİ VE RUS zalimlerinin müslüman halkımızı katletmesine set çekiyor,yine MUSUL-KERKÜK te petrol çıkmasını bilerek oradaki arazileri şahsi malı olarak kendi şahsi servetiyle alıyor ki gelecek nesiller asrın nimetinden istifade etsinler.KUDRET inianlayınız. Son olarak İNÖNÜ bu petrol alanlarını 500 bin liraya satıyor .Tarihi doğru yerden okursanız şaşırırsınız.
    Cevapla
  • Muhammed Emin Kartal 10 yıl önce Şikayet Et
    Gönül Rahatlığı ile binebilirim!. Gerçekten de durum bu haberdeki gibi ise Allah dostlarının yolunu takip edenlere zarar gelmez... Trene rahatça binebilirim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…