Marmaray heyecanı Üsküdar'ı kilitledi

Türkiye'nin dört bir tarafından ve İstanbul'un 39 ilçesinden, "Asrın Projesi" Marmaray'ın açılışına tanıklık etmek isteyen vatandaşlar, törenin gerçekleştirileceği Üsküdar Meydanı'nı büyük oranda doldurdu.

Marmaray heyecanı Üsküdar'ı kilitledi
Marmaray heyecanı Üsküdar'ı kilitledi
GİRİŞ 29.10.2013 14:40 GÜNCELLEME 29.10.2013 14:40

Törene katılan 79 yaşındaki Ali Aydemir, AA muhabirinin, "1,5 asırlık hayal gerçek oldu, neler hissediyosunuz?" sorusu üzerine yaptığı açıklamada, "Dünyayı bana verseler, bu kadar memnun olmazdım, çok güzel bir şey. 44 sene kıtaları gezdim, bu bizim milli gururumuz oldu. Allah yapanlardan, yaptıranlardan razı olsun. Daha güzel günlerimiz olsun, Türkiye çok güzel bir memleket" diye konuştu.

Isparta'dan töreni izlemek için gelen Cemal Karaoğlu, "Biz çok şanslı insanlarız. Bugün çok büyük bir mutluluk yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Törene katılanlardan Emine Akyüz, çok mutlu olduğunu belirterek, "Allah sebep olandan razı olsun. Allah bugünleri de gösterdi çok teşekkür ederiz" derken, arkadaşı Ayşe Gedikli ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçenlere teşekkür ederek mutluluğunu dile getirdi.

Bu projeyi Osmanlı padişahlarından Abdülmecid'in 153 yıl önce çizdirdiğini ve o dönemde gülünüp geçildiğini anlatan İkram Kaya adlı vatandaş ise, "Bu bir rüya, kelimelerle anlatamayız. Dünyada tek bir proje bu" dedi.

Denizin altında yapılacak yolculuğun heyecanı

Törene dedesiyle katılan 8 yaşındaki Cenker Özerol, Marmaray açılacağı için çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı göreceğim. Marmaray suyun altından gidecek. Çok merak ediyorum. Çok heyecanlıyım ve bir an önce binmek istiyorum. Büyüyünce de başbakan olmak istiyorum" diye konuştu.

Sinan Avşar da Marmaray'ın açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İşe gidip gelmemiz için çok iyi oldu. Umarım Ümraniye metrosu da en yakın zamanda açılır. Başbakanımızı her zaman saygıyla anıyoruz" dedi.

Öğrenci Merve Mert, 4 dakikada karşıya geçebilecek olmanın harika bir duygu olduğunu belirterek, "Bu, müthiş bir zaman kazandıracak. Trafiği rahatlatacak, özellikle metrobüs seferlerinde büyük bir azalma olacak diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Vatandaşlara günün anısına ve güneşten korunmaları için üzerinde "Marmaray" logosu bulunan şapka dağıtıldı.

Törene katılanlar, Asya'dan Avrupa'ya 4 dakikada denizin altından geçecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Bu arada, törenin yapılacağı meydana bakan apartmanlara Türk bayrakları ve AK Parti flamaları asıldığı görüldü.

Üsküdar'da çok yoğun güvenlik önlemleri alındığı dikkati çekerken, vatandaşlar birkaç farklı noktada detaylı bir aramadan geçerek alana alınıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’