Marmaray'a muhalefetin tepkisini anlamak mümkün değil

Bir dünya projesi ve 153 yıllık asrın projesi olan Marmaray 29 Ekim'de görkemli bir törenle açıldı. Ancak uzun yıllar bu projenin uzamasına neden olanlar şimdi de çıkıp altında bizim de imzamız var demesi hayrete düşürüyor.

Marmaray'a muhalefetin tepkisini anlamak mümkün değil
Marmaray'a muhalefetin tepkisini anlamak mümkün değil
GİRİŞ 01.11.2013 17:38 GÜNCELLEME 01.11.2013 18:48
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Emrah Yeşilduman

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla gerçekleşen açılıştan hemen sonra vatandaşların da yoğun ilgisiyle karşılaşan Marmaray muhalefetinde dikkatini çekti. Hatta Marmaray ilk gününde vatandaşların yoğun ilgisinden ve aşırı izdihamdan dolayı kapılarının kapatılamaması bile sanki büyük bir sorun yaşanmış gibi lanse edildi. Ancak daha sonra hiç bir sorun olmadığı anlaşılınca muhalefet de projeyi sahiplenmeye kalktı. İşte muhalefetin Marmaray için söyledikleri.

OKTAY VURAL: "MHP'NİN MARMARAY'DA MÜHRÜ VARDIR"

MHP İzmir Milletvekili Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaray açılışında projede emeği geçenlere, özellikle de MHP'ye teşekkür etmemesini eleştirerek, şöyle konuştu:

"Kadir bilmez siyaset anlayışını tekrar etti. Muhalefeti karaladı, çamur attı, kendinden öncekileri yok saydı. Her nimetten kendine pay çıkardı. Kendinden önce yapılan her şeyi yok sayma alışkanlığı Marmaray açılışında da devam ettirdi. Yine unuttu bu projede emeği geçenleri. Alzheimer mı oldu bilmem. Marmaray'da bizim emeğimiz vardı, imzamız vardı. 'Hayaldi gerçek oldu' diyor. Senin rüyanda gördüklerinin biz adımlarını attık. Fizibilitesi bulunmuş, inşaat izinleri çıkarılmış projeyi rafa mı kaldıracaktın ? MHP'nin Marmaray'da mührü vardır. Allah sana göz kulak vermiş bi bak bakalım. Ne olur bir teşekkür etsen. Sizden önce Türkiye Cumhuriyeti yok muydu? Yapılanları nasıl görmezsiniz, ret ve inkarcılar."

CHP: "MARMARAY FİNANSMANININ ALTINDA DEMİREL VE ECEVİT'İN İMZASI VAR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Söz konusu Bakanlar Kurulu kararının altında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ve Başbakan olarak da Bülent Ecevit'in imzasının olduğunu belirten Öztrak, "Projeler hazırlanmış, kredisi alınmış AKP Hükümeti de kredisi alınmış bu projeyi bitirmiş. Ama bakıyoruz Başbakan projeyi kendisiyle başlatıyor, kendisi ile bitiriyor. Sayın Cumhurbaşkanı da açılışta bu projeyi Hükümetin hediyesi olarak takdim ediyorö dedi.

"MARMARAY'DA BİR VATANDAŞIN BURNUNUN KANAMASI HALİNDE BAŞBAKAN VE AKP SORUMLU"

Marmaray'da projenin parça parça açılmasının güvenlik sorunları yaratacağı iddialarını da hatırlatan Öztrak, siyasi şov için parçalara ayrılan projede bir vatandaşın bile burnun kanaması halinde Başbakan'ın ve AKP'nin sorumlu olacağını ifade etti.

ALLAH MUHAFAZA YA BİTMESEYDİ...

Muhalefetin bu sözlerinin ardından akıllara şu geliyor. Eğer Marmaray Projesi hayata geçmemiş olsaydı ya da biraz daha gecikmeli olsaydı hemen kara politika yapmaya başlayacaklardı. Zaten kendi açıklamarında da bunu görebiliyorsunuz. Ancak Marmaray her ne olursa olsun hayata geçti ve vatandaş da bu durumdan oldukça memnun.

KAYNAK: HABER7/EMRAH YEŞİLDUMAN
YORUMLAR 16
  • alpi 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP İLE. Ce Haş Pe ile 80 yılda devri alem bile yapamadık. Marmarayda parnakları mı varmış? :):):) AKP nin iktidar olmasında kesinlikle pay sahibiler. Ha bi de mhp diye bir parti hala varmış. iyiymiş.
    Cevapla
  • ömer talha kotiloğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Yapılanları görmek Yürek İster.. Alkışlamak ise Adamlık ister. Bu yapılanlar sadece İstanbul'da oluyor Anadolu ya bir şey yapılmıyor diyenler haksızlık yapıyor. Bugün Anadolu nun en ücra köşelerine güzel yollardan gidilebiliyor. Her yer dev Hastanelerle imar edilmiş. Milletin cebi para görmüş artık ürün para ediyor. Her kapıda traktör Var binek Araba var ELHAMDULİLLAH.Bu güzellikleri göremeyenler kulağı olup işitemeyenlerden gözü olup göremeyenlerden herhalde .Allah ıslah etsin diyelim. Allah Başbakanımızın Yar ve Yardımcısı olsun. Kılıcı keskin ömrü uzun olsun İnşaallah.
    Cevapla
  • Nahit Pazarbaşı 10 yıl önce Şikayet Et
    Demekki....!!. Yapılan yatırım ve hizmet,doğru bir yatırım,doğru bir hizmet.Bu ortaya çıkıyor.ülen engelleyen sizsiniz,inkıtaya uğratan sizsiniz..! Ne bu yüssüzlük be kardeşim.İktidar canla başla çalışıyor,vatan için,memleket için çakılan her bir çivi aziz Millete yapılan hizmettir..! Ama bunu ancak ÇİVİ ÇAKANLAR anlar...DOĞRU...!!
    Cevapla
  • Demos Kratos 10 yıl önce Şikayet Et
    Krizde 1,5 milyar $'i bulamadiniz, 5 Milyar $'lik proceyi nasil yapacaktiniz????. krizde memur ve emekliye maaslarini odeyebilmek icin Kemal Dervis'in 1,5 milyar dolar borc alabilmek icin calmadigi kapi, opmedigi sey kalmamisti. Butce resmen cukurdu. Parasizliktan hicbir icraata girisemedikleri zamanlarda bos durmayalim diye masa basinda projeler uretmisler anlasilan.
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    istanbula insanları vize alarak sokacak o günlerin belediye başkanı. 3.köprüye karşı çıkıyor ozamanlar.neden millete istanbulun taşı toprağı altın gelin mantığının yanlış olduğunu biliyor.şimdi ise gel hemşerim trafiği sıkıştır,ben sana tüpünüde geçidinide yaparım.hem sanayi istanbulda ,hem de ticaret istanbulda olsun .anadoluya bir şeye gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!
Polise saldıranlar yakalandı! Aralarında ünlü fenomen de var