Namaz kılarken suçüstü yakalandılar

Son yıllarda koparılan "hayat tarzına müdahale" yaygarasına, Yeni Türkiye programından tokat gibi cevap...

Namaz kılarken suçüstü yakalandılar
Namaz kılarken suçüstü yakalandılar
GİRİŞ 08.11.2013 03:44 GÜNCELLEME 08.11.2013 03:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

24 TV'de yayınlanan Yeni Türkiye programında Mustafa Karaalioğlu, Murat Çiçek ve Prof. Dr. Yasin Aktay, bir süredir dillendirilen "hayat tarzına müdahale" konusunu değerlendirdi.

Darbe dönemlerinde ve son olarak 28 Şubat sürecinde bizzat devlet eliyle vatandaşlara yönelik yapılan baskıların hatırlatıldığı programda özellikle başörtülü öğrencilerin hayatına yapılan müdahaleler yeniden gözler önüne serildi.

Mustafa Karaalioğlu konuyla ilgili şöyle konuştu:

Kürtler yok sayılıyordu. Alevilik yok sayılıyordu. Bu kimlikleri yıllarca yok kabul etmişsiniz, ötekileştirmişsiniz ve onlara baskı yapılırken seyirci kalmışsınız, bugün yaşam tarzı kampanyasının tarafı oluyorsunuz.

"HERKES BANA UYSUN TARZI VARDI"

Tek bir yaşam tarzı vardı, tek bir norm vardı: Kemalist olmak zorunda, kendisini belli kıyafete, belli davranış biçimine bağlı tanımlamak zorunda, muhakka surette batılı referansları garanti altında olmak zorunda, birey olarak kendini laik tanımlamak zorunda. Norm bu. Gerçek yaşam budur. Herkes bana uysun diyen bir tarz vardı.

Buna nispetle, diğer saydığım yaşam tarzları, ya bölücülük, ya hainlik ya da vs. başka birşeydi.

NAMAZ KILARKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Programda, 1960'larda yaşanan bir olayla ilgili bir VTR yayınlandı.

24 TV'de yayınlanan "Keşke Olmasaydı" belgeselinden alınan VTR'de, Said Özdemir, o günlerde evlerinin nasıl basıldığını anlatıyor.

VTR'de, namaz kılarken fotoğraflandıklarını belirten Özdemir, Cumhuriyet Gazetesi'nin 20 Haziran 1960'ta "7 Nurcu namaz kılarken suçüstü yakalandı" manşetini attığını söylüyor.

"BU ÜÇÜNE YEMİN ETTİRİLMEYECEK"

Programda yayınlanan diğer bir VTR'de de Sivas'ta Hemşirelik Yüksekokulu'nda yaşanan insanlık ayıbı gözler önüne serildi.

Okul birincisi olduğu halde mezuniyet töreninde kürsüden ağzı kapatılarak indirilen başörtülü bir kız öğrencinin görüldüğü VTR'de bir hocanın da "hiç bir zaman yemin etmeyeceksiniz, bu üçüne yemin ettirilmeyecek" cümleleri duyuluyor.

YORUMLAR 7
  • müslüman kurtuldu 10 yıl önce Şikayet Et
    Nur Dülger. canım kardeşim. bende aslen kürdüm. ama hiç önemsemedim kürt olmuş olmayı. önce insan ve ardından müslüman olarak gördüm kendimi. dediklerin ne yazık ki doğru. sorun kürt türk olmak değil, asıl sorun imanı olmayanların bu eksikliği milliyetçilikle giderme çabaları. eğitimsizlik. ahlak eksikliği. Mardinin araplarına selam olsun buradan. Türk, arap, kürt bütün müslümanlar benim kardeşimdir.
    Cevapla
  • mohikan 10 yıl önce Şikayet Et
    aziz taş. kabinede kaç kürt bakan var ? türk olunmaz doğulur, müsülüman olunmaz inanılır, hanefi ol veya olma,bana ne faydası var ? senin kürt olman veya neye inandığın benim umrumda değil, bu senin ezikliğin. eğitim,sağlık, güvenlik, adalet hizmeti alabiliyorsun, askere gidiyorsun, iş yeri açabiliyorsun veya bir işyerinde çalışabiliyorsun, seçebiliyor ve seçilebiliyorsun .. bende türk olarak bunlardan fazlasını yapamıyorum ... daha ne istiyorsun ... bu memlekette bir sürü millet var, sizin gibi hiç bir şeyden memnun olmayan yok.
    Cevapla
  • alper tunga 10 yıl önce Şikayet Et
    allahu ekber. rabbim sen cok büyüksün elbet birgün herkes hesab cekilecel
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    kürtler. bu ülkenin bütün insanları gibiidr onlardan geri olma haksızlığına uğramamaları kadar kimseden üstünmüş gibi davranmayada hakları yoktur.bu ülkede onlar gibi onlarca etnik kökenden müslüman vardır ama nedense sadece kürtler konuşulmaktadır.ben mardinli bir arap olarak söylüyorum bir devlete sahip olamadıkları halde hak hukuk diye söylenip duran kürtler ordaki araplara karşı kendilerine uygulandığını idda ettikleri faşizm ve ayrımcılığın alasını uygular ellerinden gelse.yeter artık hepimizn sorunları var bizde o bir türk dünyaya bedeldir ne mutlu türküm diyene yazılarını göre göre yaşadık yeri geldi rahatsız olduk. ama asla kan dökmedik. bunun için asker yolu bekleyen bir dindar anayı ak sakallı babayı yüreğinden vurmadık .bu ülkede türkünde kürdünde alimi düşünürü işkence gördü yeter artık gerçekten bu yahudiler gibi mağduriyet mızmızlığınızdan bıktık.
    Cevapla
  • aziz taş 10 yıl önce Şikayet Et
    kürtler. onlarda kim ,kanunda ,bu ülkede yaşıyan herkes TÜRK tür deniyor ,bölücülük yapmayın , yada kürt leri trt 6 ile kandırdıgınızı düşünmeyin ,ya kanun önünde tanıyın yada lütüf yapmış dilencitye sadaka vermiş gibi nimet dagıttıgınızı anlatmayın,anca kendinizi kandırırısınz kürtler TC vatandaşıdır TC olmak icin başvurmadılar,ve göc edip gelmedilr kürt olarak onlarda bu ülkenin vatandaşları,insanları önce TÜRK sonra müslüman sonrada HANİFİ yapmaktan vazgecin kürt,ü de aleviyide kanun önünde oldugu gibi kabul etmeliyiz bu kacınılmaz eger müslüman edeceksek hz peygamberin devlet yönetme metodu ile insanları kazanmalıyız ,1 türk dünya bedel veya ne mutlu türküm veya endogrusu en calışkanı TÜRK demek le insanları kazanamazsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Şampiyonlar Ligi yarı finali yıldızlar geçidi: 1.2 milyar euroluk kadro