17 Aralık operasyonunda 14 kişi serbest

İstanbul merkezli 17 Aralık operasyonunda 14 kişi serbest bırakıldı.

17 Aralık operasyonunda 14 kişi serbest
17 Aralık operasyonunda 14 kişi serbest
GİRİŞ 21.12.2013 01:14 GÜNCELLEME 21.12.2013 12:04

17 Aralık operasyonunda tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen aralarında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu A. Oğuz Bayraktar'ın da bulunduğu 14 kişi mahkeme tarafından yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

SERBEST KALAN İSİMLER

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, savcılık işlemlerinin ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen Abdullah Oğuz Bayraktar, Hüseyin Avni Sipahi, Ali Seydi Karaoğlu, Yavuz Çelik, Mehmet Erdal, İsmail Kibici, Ekrem Eray Arda, Ahmet Emil, Ali Karaaslan, Sadık Soylu, Mehmet Ali Karaman, Fuat Kuşçu, İsmail Çakal ve Abdullah Uçar serbest bırakıldı.

İSNAT EDİLEN SUÇ, TUTUKLAMAYI GEREKTİRECEK ŞEKİLDE BULUNMADI

Mahkeme, serbest bırakılma kararını, "isnat edilen suç vasfı, delil durumu, kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren olguların tutuklamayı gerektirecek şekilde bulunmaması, delilleri yok etme, gizleme ve karartma ihtimali olmaması, ilerde suç vasfının değişme ihtimalinin bulunması nedeniyle ileride mağduriyetlerine sebep olmamasına" göre aldı.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ

Mahkeme, serbest bıraktığı kişiler hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve evlerine en yakın emniyet birimine haftada bir kez imza verme şartı barındıran adli kontrol tedbiri uygulanmasına da hükmetti.

"ADALETE GÜVENİYORUZ"

Serbest kalanların çıkışı sırasında, kendilerini bekleyenler ile gazeteciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Karardan hemen sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndan çıkan Abdullah Oğuz Bayraktar, adliye önünde kendisini bekleyen otomobile bineceği sırada basın mensuplarına açıklama yaptı. Abdullah Bayraktar, "Adalete güveniyoruz. Biz imanlı itikatlı insanlarız. Adalet başka bir şey yok. Aklamaya çalışıyoruz. İftira da yok ortada. Hiçbir şey anlamadık. Allah yardımcımız olsun. Biz her şeye hazırdık zaten. Bu saatten sonra her şeye hazırdık" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bayraktar'ın çevresini saran kalabalık tekbir getirdi.

AĞAOĞLU, ADLİYENİN ARKA KAPISINDAN AYRILDI

Bayraktar daha sonra sevenlerinin yoğun ilgisi içerisinde kendisini bekleyen bir araçla adliyeden ayrıldı. Öte yandan soruşturma kapsamında serbest bırakılan iş adamı Ali Ağaoğlu basına görüntü vermeden adliyenin arka kapsından ayrıldı.

Mahkeme tarafından serbest bırakılan kişiler ise otomobillerle adliyeden ayrıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!