Tutuklu vekilleri binlerce kişi karşıladı

BDP'nin dün tahliye edilen milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak'ı, Cizre'de çok sayıda kalabalık alkış ve sloganlarla karşıladı.

Tutuklu vekilleri binlerce kişi karşıladı
Tutuklu vekilleri binlerce kişi karşıladı
GİRİŞ 05.01.2014 16:46 GÜNCELLEME 05.01.2014 16:49

Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile birlikte Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün tahliye edilen BDP Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak, seçildikleri Şırnak'ta coşkuyla karşılandı. Gezi programı çerçevesinde Cizre'ye bir konvoyla gelen Sarıyıldız ve Irmak'ı Cizre'de binlerce kişi karşıladı. Konvoyun Cizre merkezine girmesiyle birlikte ilçede hayat dururken, halk caddelere akın etti.

BDP Cizre ilçe örgütü önünde toplanan kalabalık halaylar eşliğinde alkış, zılgıt ve sloganlarla konvoyun gelişini bekledi. Büyük bir coşku ve sevgi selinin olduğu miting alanına Sarıyıldız ve Irmak'ın gelişiyle coşku doruğa çıktı. Önce Faysal Sarıyıldız'ın ismi anons edildi ve halkı selamlaması üzerine halk bir ağızdan "Cizre sizinle gurur duyuyor" sloganı attı, havai fişek gösterisi yapıldı.

Selma Irmak ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata halkı selamladı. Sarıyıldız ve Irmak, BDP ilçe binası önünde toplanan kalabalığa hitaben Kürtçe birer konuşma yaptı. İlk konuşmayı BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız yaptı. Sarıyıldız, cezaevinden çıktıklarını ama bu sevinci yarım yaşadıklarını, çünkü geride arkadaşlarını bıraktıklarını söyledi.

Selma Irmak da köleci bir yaşamı kabul etmeyeceklerini, uykunun kendileri için haram olacağını ve sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Kürt halkının önünde bir seçim olduğunu hatırlatan Irmak, "Özellikle burada verilen bedellere layık olmak için seçimde canla başla çalışılmalıdır" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Sarıyıldız ve Irmak'ın içinde yer aldığı konvoy Silopi'ye gitti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • hasan şahin 12 yıl önce Şikayet Et
    iskender melekli. hayatının 27 yılını siyasi nedenlerden dolayı cezaevnide geçirenlere sebep olanları,anadili yasaklayanları,kendi vatandaşına dışkı yedirenleri,faali meçhul cinayetleri yapanları,işkenceleri,kendi toprağını bombalayarak kadın,çocuk,ihtiyar demeden vatandaşlarını öldürenleri,bir milleti yok etmek isteyenleri,inancını yaşamak isteyenleri engelleyip zulüm edenleri tarih affetmeyecektir.ayrıca bu zulme sessiz kalan siz ve sizin gibilerini hiç affetmeyecektir.
    Cevapla
  • murat ethem 12 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYENİN DÜŞMANLARI ÇOK ZEKİDİR. rusya ve ingiletere birbirine düşman iki ülke iken rusya ilk kürdolojiyi, ingiltere de ilk türkolojiyi kurmuştur. aslında bu bize her şeyi anlatıyor...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan Karabağ'da Aliyev ile görüşecek
7 gollü çılgın düello! Galatasaray fırtınası, Amedspor'u yıktı