Sessiz sedasız getirildi! Türkiye ikinci ülke olacak

Koca Yusuf, teste tabi tutulmak için Türkiye'ye getirildi. Eğer testlerden başarı ile geçerse Türkiye ikinci ülke olacak.

Sessiz sedasız getirildi! Türkiye ikinci ülke olacak
Sessiz sedasız getirildi! Türkiye ikinci ülke olacak
GİRİŞ 06.01.2014 10:17 GÜNCELLEME 06.01.2014 14:58
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

"BOZ Ayı" olarak bilinen dünyanın en gelişmiş askeri nakliye uçağı Airbus A-400M bu ay sonunda Türkiye'ye teslim edilecek. Sessiz sedasız Türkiye'ye getirilen uçak, şu anda Kayseri'deki 221. Filo'da Hava Kuvvetleri tarafından testlere alındı.

Türkiye'nin Koca Yusuf ismini verdiği uçak, bir dizi zorlu teste sokulduktan sonra teslimat töreni yapılacak. Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkilileri Hava Kuvvetleri'nin uçağı son sınırlarına kadar zorlayacağını, en ufak bir teknik sıkıntıda bile uçağın envantere kabul edilmeyeceğini açıkladı. Türkiye, Fransa'dan sonra uçağı alan ikinci ülke olacak.

1 MİLYAR EURO KATKI

Toplam 500 Türk mühendisin 4 milyon saat tasarımına katkı yaptığı projede, 1 milyar Euro'luk parça imalatı Türkiye'de gerçekleşti. Önümüzdeki yıl Türkiye'ye verilecek ikinci uçak da imalat hattında bulunuyor. Uçağın testlerinin yapıldığı Kayseri'deki 221. filoda görev yapması planlanıyor.

A400M projesinde Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere, İspanya ve Türkiye yer alıyor. Türkiye'nin alacağı 10 uçağın teslimatları 2013-2018 yılları arasında, tüm katılımcı ülkelere 180 uçağın teslimatı ise 2024 yılında tamamlanacak. 1985 yılında başlatılan projeye Türkiye 1988 yılında katılmıştı.

37 TON YÜK TAŞIYOR

A400M, kargo taşıma, asker taşıma, havadan havaya yakıt ikmali ve elektronik gözetleme gibi görevleri de içeren bir çok yerde görev yapacak. Uçak 37 ton yük, 116 tam teçhizatlı asker, 66 sedye ve 25 tıbbi personel taşıyabiliyor. A400M, bütün bilgilerin büyük renkli ekranlarla görüntülenebilmesine izin veren cam kokpit ve fly-by-wire gibi yenilikleri ile şu anda çoğu ülkenin kullandığı eski C-130 ve C-160'lara göre teknolojik bir atlama sunacak ve bu uçakların yerini alacak.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 22
  • Haq Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    sinan Arkadaşa. bence şükür dersi vermeden önce sorgulamayı bilen bir vatandaş olmalısın.komik olma...... Sadece bu cümlen için diyeceklerim... Eğer müslüman isen TEVEKKELTÜ ALALLAH olana şükretmek , verilene şükretmek , daha iyisi için çalışmak...... Boş boş işkembei kübradan bu neden böyle bunu neden yapmadınız dememek. Ben müslümanım ve Allah CC nün verdiği ile kanaat etmeyi severim... Ettiğin kelimelerin nereye gideceğini bir düşün.... Sayın Editör bu arada yaş konusunda ciddiyim. yayınlansın lütfen
    Cevapla
  • sinan 10 yıl önce Şikayet Et
    laf kalabalığı yapmayın. madem türkiye daha refah neden avrupadasın, neden insanlar avrupaya gitmek için sırada? madem avrupadan daha iyiyiz neden maddi ve manevi olarak avrupayı örnek alıyoruz.(ya da örnek almaya çalışıp yüzümüze gözümüze bulaştırıyoruz.) bence şükür dersi vermeden önce sorgulamayı bilen bir vatandaş olmalısın.komik olma..
    Cevapla
  • zafer zafer 10 yıl önce Şikayet Et
    avrupayi bisey sanan sinan rumuzlu arkadas. biraz sukretmeyi ,eskiyle bu zamani karsilastirip helel olsun demeyi bilmelisiniz bence,, avrupayi da bu kadar gozunuzde buyutmeyin ,su anki tr avrupadan bin kat daha iyi, ben avrupadayim su an btw burada %21, sifir arabaya odedigimiz vergi hemen hemen ayni, internet ayni sen neden bahsediyosun ,turkiyeyi bu kadar kucuk gormeyin,,daha siralasam siz burdan yani avrupadan daha karlisiniz
    Cevapla
  • fahri aydın 10 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlaarrrrrrrr aranızda gofret sevmeyen varmı??????. ya haberi nerenizle okuyosunuz haber gayet acık şekilde anlatıyor .şimdi köprüyü japonlar yaptı ji seng mi koyacagız adını...reisle biten bütün savaş gemilerini biz mi yaptık....lütfen önce haberi okuyun sonra yorum yapın..ama okuyacagınız organıda iyi seçin....
    Cevapla
  • suleyman d 10 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK MALI, YERLİ ÜRETİM YUTTURMACALARINDAN BİRİ DE KOCA YUSUF NAMI DİĞER AIRBUS A400. Atak helikopterinin de sadece kaportasının yerli olduğunu öğrendiğimde yürütülen propaganda bana soğuk savaş yıllarının yöntemlerini hatırlttı. Fıkraya göre üç takımlı bir turnuvada Amerika birinci Rusya ikinci olur. Rus gazetelerinin haber başlığı “turnuvada başarılı bir oyun çıkaran Sovyetler Birliği ikinci oldu. Amerikalılar ise ancak sondan üçüncülüğü elde edebildiler” olmuş :)) Bu konu Koca Yusuf koptu geliyor başlıklı haberde de tartışılmıştı. Bırakalım artık ümraniye sanayisinde bile yapılabilecek işleri ulusal başarı hikayesine pardon masalına çevirmeyi! Daha gerçekçi işlerle uğraşalım. Mesela tarım! Mesela hayvancılık! Ne o? Beğenemediniz mi? Allahın her türlü kolaylığını,bereketini bahşettiği bu iki fırsatı hakkıyla değerlendirseydik bizi kimse tutamazdı! Bakın satılığa çıkacak kadar ekonomik açıdan çöken izlanda çareyi terk ettiği balıkçılıkta bulmuş!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'boş koltuk' tartışmalarına ilişkin ilk açıklama
İlber Ortaylı Ayasofya'ya "gudubet" demişti: Murat Bardakçı'dan "niye batıyor" tepkisi