Bozdağ'dan 3 savcı için inceleme izni

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 3 savcı için incelemeye izin verdi.

Bozdağ'dan 3 savcı için inceleme izni
Bozdağ'dan 3 savcı için inceleme izni
GİRİŞ 16.01.2014 15:42 GÜNCELLEME 16.01.2014 21:52
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 17 aralık soruşturmasını yürüten savcı Celal Kara, 2. dalga operasyonunu başlatan Muammer Akkaş ve Bakırköy başsavcı vekilliğine atanan Zekeriya Öz hakkında inceleme izni verdi.

KOVUŞTURMA VE DİSİPLİN CEZASI

Haberturk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre; Bakan'ın inceleme iznine olur verdiği yazıda üç savcı hakkında da yürütülen soruşturmalarda usul ve yasaya aykırı işlemler yapıldığı belirtildi. Bakan'ın izninin ardından HSYK 3. Dairesi üç savcı hakkındaki iddiaları araştırmak için müfettiş görevlendirecek. Müfettişten gelen rapor doğrultusunda HSYK 3. Dairesi soruşturma izni verilip verilmeyeceğine karar verecek. Soruşturma izni verilmesi durumunda ise savcılar hakkındaki dosya HSYK 2. Daire'ye gidecek. Bu Daire, savcılar için kovuşturma yapılıp yapılmamasına ve disiplin cezası verilip verilmeyeceğine karar verecek.

ÇOLAKKADI ALTINOK VE OKTAY ERDOĞAN İÇİN İZİN VERİLMEDİ

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ daha önce de açıkladığı üzere İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı ve İstanbul TMK ile yetkili başsavcıvekili Oktay Erdoğan hakkında inceleme izni vermedi. Bu yazı da HSYK'ya gönderildi.

YORUMLAR 14
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Eee geç kalındı bile?..Burası ugandamı? Emniyete siz operasyonu başlatın ben sonra belgeyi gösteririm diyen savcıya ne kadar güvenilir?. ......17 aralık operasyonunu yapan Savcılar şu son 1 ayda insanları Yargıdan her şeyden soğuttular?..açıkca bindikleri dalı kestiler? bu savcılar bundan sonra ağızları ile kuş tutsalar kimse inanmaz!?.
    Cevapla
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    İslam rumuzlu dostum. yani bu kadar güzel mi kullanılır bu 900 harf... Ellerin dert görmesin...
    Cevapla
  • ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    tutuklamamı kollamamı. işin başınsa temizeller operasyonu gibi görünsede sonradan bana işinin ehli insanlar yapmadan işi bunlar almışgibi geldi.şimdi kimse içinden çıkamıyor.yüreği adaletle çarpan savcılarımızda vardır bunların ipliğini pazara çıkarırlar.nasılsa
    Cevapla
  • Malik Eşter 10 yıl önce Şikayet Et
    ahmet düzgün. daha düne kadar fetullaha da hocaefendi diyorduk ama şimdi hasan sabbah diyoruz
    Cevapla
  • - mert - 10 yıl önce Şikayet Et
    islam rumuzlu kardes. ne ilginctirki sizin yazdigniz ifadeyi ben aylar önce bu olaylar baslamadan önce, hatta dershane tartismalari baslamadan önce yazmistim. siz ne yazmissiniz bir bakalim:"Gördüğüm, duyduğum, bildiğim herkes zerresine kadar verdiği parasını ve emeğini haram ediyor". iste ben bunu burda o F-Tipi gruba bagli olan bir müridi ile tartistiktan sonra aynisni yazmistim. evet hemde zerresine kadar haram zikkim olsun demistim. o zamana kadar deme-mistim. ondan sonra dedimmmm.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN ikinci kez gökyüzü ile buluştu
Vekaletle kurban kesim bedeli açıklandı