Şehzade Mustafa'nın öldürülme sahnesi

Kanuni Sultan Süleyman döneminin anlatıldığı Muhteşem Yüzyıl dizisinde izleyici ekrana kilitlendi. İşte gün boyu konuşulan ve izlenirken herkesi göz yaşına boğan Şehzade Mustafa'nın öldürüş sahnesi...

GİRİŞ 12.02.2014 23:15 GÜNCELLEME 13.02.2014 08:30
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Özellikle Muhteşem Yüzyıl dizisi ile çokça merak edilen Şehzade Mustafa çeşitli suçlamalardan dolayı babası Kanuni Sultan Süleyman tarafından sağır ve dilsiz cellatlarca öldürülüyor. 

Büyüdükçe sivrilen bir isim olan Şehzade Mustafa'ya ilgi de artar. Ordu arkasındadır. O da fark yaratan isimler gibi ölüm listesine alınmıştır. Tabi 'devletin bekası' denilerek kardeş ve oğul katledilişleri yaşanmıştır. Şahzade Mustafa'nın bir de mektup yazması vardır.

Kanuni, zaten Şehzade'yi izletiyordu. Şehzade'nin İran Şahı'na yazdığı mektuplar ele geçirildi. Mektuplarda, "Babam yaşlandı, tahta benim geçmem gerekli, dedem Yavuz Sultan Selim gibi..." yazıyordu.

Sultan Süleyman, Şeyhülislam Ebussuud Efendi'ye de danışarak mahkeme kararı aldırdı ve oğlunun idamına karar verdi. O sıra da İran'a karşı bir savaş vardı, zaten İran'la aramız hiç iyi olmadı... Kanuni, Amasya Valisi olan oğlu Mustafa'yı "Konya'ya gidiyorum, sen de gel" dedi. Konya Ovası'na çadırlar kuruldu.

Kanuni, oğlunu çadırına çağırdı, Mustafa babasını kendisini öldürtebileceğinden hiç şüphelenmediği için gitti. Babasının yanına girerken silahları alındı. O dönem şehzadeler babalarının yanına kılıçlarıyla girebilirdi, ama Mustafa'nınkiler alındı. Daha sonra ise operasyon başlıyor...

İŞTE O SAHNE;

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 26
  • bekirsalih 10 yıl önce Şikayet Et
    noldu yahu. daha düne kadar muhteşem rezalet diyordunuz???
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim . tarihimizi dizilerden takip edilmesini yanlış buluyorum . kamuni sultan suleyman unutulmamalıdırki bu ümmetin halifesi idi şahsına kin duyulmaya sebep oluştutluyor . her canlı dogan büyür ölür . osmanlı hanedanın kıyamete kadar sürmesini düşünmek yanlış çöküşü için bir vesiledir. mutlak hakim RABBİMDİR. olaki insanlar hanedanlık verilen lutuftan solayı sapık bir yaklaşıma düşmesi . ölüm hakdır tarihde nice devletler kurulmuş yıkılmıştır . önemli olan baki kalan hep ALLAH c.c dir
    Cevapla
  • adem özdemir 10 yıl önce Şikayet Et
    MUHTEŞEM İMPARATORLUĞUN ÇÖKÜŞÜ BU OLAYLA BAŞLAMIŞTIR.. "NE ZAMAN RUM VE FARS KADINLARI SARAYLARINIZDA SİZE HİZMET EDER O ZAMAN FİTNENİZ İÇİNİZDEN OLACAKTIR" Hadisinin mucizevi bir tecellisi olay
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    KEŞKE TARİHİMİZ BU DİZİLERLE BAHSE KONU OLMASAYDI.. Her tarafından müptezellik-rezalet-sefahet akan dizileri kendileri bile mizansen-belgesel değil diye savunamadıkları halde her halde Meyem Uzerli hatırına olsa gerek çok reyting yaptı.
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    HÜRREM SULTAN. Ecdadımızın annesi olan Hürreme küfür ve hakaret etmekten vaz geçelim.Nihayetinde oğullarından birini daha doğrusu Mehmedi tahta geçirmeyi planlarken ani gelen ölüm tahtı ona da yar etmedi.Diğer oğlu II.Selime nasipmiş.O nesilden de veli padişahlar gelmiş.Haksızlık etmeyelim.Hataları ve sevaplarıyla ecdad bizim ecdadımız.Hatta hatalarının affı için dua edelim.Allah hepsine rahmet eylesin hepsinden razı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğrenciler tekme tokat birbirine girdi: 7'si bir olup bayıltana kadar dövdü!
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız