Ergenekon'da tahliyeler sürüyor

Ergenekon'da dün tahliye talebi reddedilen Veli Küçük ile Levent Ersöz için de tahliye kararı çıktı.

Ergenekon'da tahliyeler sürüyor
Ergenekon'da tahliyeler sürüyor
GİRİŞ 11.03.2014 10:34 GÜNCELLEME 11.03.2014 20:14
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Mahkeme, "tutuklu kaldıkları süre, delillerin toplanmış olup karartılma kuşkusunun kalmaması, sanığın sabit ikametgah sahibi olması, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olunabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilen sanıkların da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olmasını" dikkate alarak, Tolon ve Özoğlu'nun tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, bu sanıklar hakkında ayrıca yurt dışına çıkış yasağı da koydu.

Öte yandan, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ile emekli Korgeneral Mehmet Eröz'ün avukatları tarafından yapılan tahliye talebini değerlendirdi. Mahkeme, iki sanık hakkında da yurt dışına çıkış yasağı koyarak, tahliyelerine karar verdi.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi ise eski Yarbay Mustafa Dönmez, eski Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Deniz Yıldırım ve emekli Orgeneral Nusret Taşdeler'in tahliyesine karar verdi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi de emekli Binbaşı Fikret Emek ile SESAR Başkanı İsmail Yıldız'ın tahliyesine karar verdi.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi ise Ergenekon davasında, Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılmasına ilişkin dosyanın sanığı Boğaç Kaan Murathan ile Akın Birdal suikastinin azmettiricisi Semih Tufan Gülaltay'ın tahliye taleplerini değerlendirdi.

Mahkeme, 5 Aralık 2008'den bu yana tutuklu olan Murathan'ın tahliyesine karar vererek, hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Mahkeme, Semih Tufan Gülaltay'ın tahliye talebini ise tutuklulukta 5 yıllık süreyi doldurmadığı için reddetti.

Ergenekon davası kapsamında Mayıs 2012'den bu yana tutuklu bulunan Gülaltay, 12 yıl hapis cezası almıştı. Boğaç Kaan Murathan ise 16 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmıştı.

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Kemal Şahin ve Aykut Mete Şükre'nin tahliyesine de karar verdi

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Kemal Alemdaroğlu ve Ergün Poyraz'ın tahliyesine karar verdi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların tahliyesine yurt dışına çıkış yasağı koyarak hükmetti. Mahkeme ayrıca Alemdaroğlu hakkında, hafta bir gün karakola giderek imza atması yönünde karar verdi.

VELİ KÜÇÜK VE LEVENT ERSÖZ'E TAHLİYE

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Veli Küçük, Levent Ersöz ve Fuat Selvi'nin tahliyesine karar verdi.

TOLON CEZAEVİNDEN ÇIKMAYACAK

Bu arada,  Malatya'da görülen Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin davada bir yıldır tutuklu yargılanan Tolon, cezaevinden çıkamayacak.

Hurşit Tolon'a, Ergenekon davasında  "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan TCK'nın 312/1. maddesinden müebbet hapis cezası verilmişti.

Tolon'a ayrıca "kişisel verileri ele geçirme" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası uygulandı. Tolon, "Danıştay saldırısı" ve "Cumhuriyet gazetesine bombalı saldırı" olaylarına ilişkin hakkındaki davalardan ise beraat etmişti. Tolon, Ergenekon davasında Ocak 2012'de tutuklanmıştı.

Yayınevi sahibi  Durmuş Ali Özoğlu ise "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan TCK'nın 312/1. maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile "yasaklanan bilgileri temin etme" suçundan 2 yıl, "kişisel verileri ele geçirme" suçundan da 4 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Özoğlu,Ergenekon davası kapsamında 5 yıl 8 aydır tutuklu bulunuyordu.

ÖZOĞLU CEZAEVİNDEN AYRILDI

Ergenekon davasında 2014 gün süren tutukluluğun ardından İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında tahliye kararı verilen Durmuş Ali Özoğlu, Silivri Cezaevi'nden ayrıldı.

Akıllara durgunluk veren suçlamalarla karşılaştığını ifade eden Özoğlu, "Hayatımı 6 yıl boyunca haram ettiler bana. Sevdiklerime haram ettiler. Bunun vebali büyüktür. Bugün helalleşme günüdür. O haramı helal edeceğiz inşallah" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP'den yapılan açıklamada, Kemal  Kılıçdaroğlu'nun tahliyelerle ilgili değerlendirmelerde bulunduğu ifade edildi.

Kılıçdaroğlu'nun, değerlendirmesi şöyle:

"Haram yemeyen demokrasilerde dürüst politikacının, aydının, yurtseverin, gazetecinin yeri demir parmaklıklar arkası değildir. Bu nedenle tahliyeleri mutlulukla karşılıyor, gasp edilen özgürlüklerine kavuşan dostlarımızı, arkadaşlarımızı, namuslu dürüst politikacıları, vatanseverleri, gazetecileri hoş geldiniz diye kutluyo,r ailelerinin de sevinçlerini paylaşıyorum."

BALYOZ'DA DA TAHLİYE TALEBİ

Balyoz Planı davasında haklarında verilen karar onanan İhsan Balabanlı, Bekir Memiş, Mustafa Önsel ve Hanefi Yıldırım da nöbetçi mahkemeye tahliye talebinde bulundu.

Ergenekon davası sanıklarından, Aydınlık gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Deniz Yıldırım, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinin tahliye kararının ardından cezaevinden ayrıldı.

YORUMLAR 15
  • eda ankara 10 yıl önce Şikayet Et
    Öyle garip bir dünya... Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur. .Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.
    Cevapla
  • dursun yağlıdereli 10 yıl önce Şikayet Et
    neden?. başbakanım erdoğanı çok seviyorum ve yaptıklarının sonradan hayıra vardığını görüyorum.şimdi çok yanlış olarak gördüğüm bu meseleninde sonunda hayıra varmasını yüce rabbimden diliyorum.neden nerden çıktı bu bir anda 5 yıllık tutukluluk süresi neden diye soruyorum kendime neden bu adamları birer birer en karışık zamanda dışarıya çıkarmanın hikmeti neydi diye...şimdi bunlar hayırlı iş mi yapacaklar.hayır ben inanmıyorum.birdaha içeri gireceklerinede ben inanmıyorum.Yüce Rabbim ülkemize milletimize ümmete dine zarar verebilecek olanlara fırsat vermesin.onları tez zamanda ıslah eylesin.ıslah olmayacak olanlarıda Kahhar ismi hürmetine zarar veremeyecek hale getirsin.amin
    Cevapla
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    İLGİMİ ÇEKTİ DE, EKTEDİR.. http://www.youtube.com/watch?v=2Arhco2b70Q
    Cevapla
  • tolgaa 10 yıl önce Şikayet Et
    200'LE GİDERKEN EL FRENİ ÇEKİLLMEZZ!!. Tek diyebileceğim Başbakan yanlış yaptı bana göre çok pişman olur !!! kardeşim bu kadar acemice nasıl davranırlar yahu çıktılar orduya kumpas kurmuşlar hadi ordan ordu 200 senedir müslümanlıktan bi haber hatta daha fazla yeniçeri ocağına dayanıyor Tayyip seni çok seviyordum ama büyük hata yaptın!!!
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    ne olcek şimdi... yargılanacaklar da mahkum olacaklar diye çoook beklesiniz.. bir daha onları içeri alamazsınız..başta da girmeden önce BENİ DE ALIIIIN diye bağıran gazeteci de dahil..geçmiş olsun. şimdi bunlar 4x4luk ihtilal hazırlasınlar da görün..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler alev aldı! 200 dakikada 3. golünü attı!
96 yaşındaki anne ömrünü engelli oğullarına adadı: 60 yıldır bebek gibi bakıyor