Diyarbakır Valisi Nevruz'u kutladı

Nevruz'un,bolluk ve bereketin sembolü olarak kabul edildiğini anlatan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 21 Mart günü geçmişten günümüze kadar bir bayram havasında kutlandığını belirtti.

Diyarbakır Valisi Nevruz'u kutladı
Diyarbakır Valisi Nevruz'u kutladı
GİRİŞ 21.03.2014 09:57 GÜNCELLEME 21.03.2014 09:57

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 21 Mart Nevruz Bayramı dolaysıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Kıraç, Nevruz birlikteliğin, beraberliğin, kardeşçe yaşamanın önemini anlattığını söyledi. Kıraç,"Nevruz, insanlar arsındaki sevgi ve saygıyı kuvvetlendiren, dargınlıkları unutturan, tüm insanları kardeşçe kucaklaştıran, birlikte yaşama isteğini güçlendiren bir bayram olarak kutlanmaktadır. Tüm halkımız, her yıl baharın gelişini çeşitli şenliklerle kutlamakta ve bu günü mutlu bir şekilde karşılamaktadır." dedi.

Nevruz'un,bolluk ve bereketin sembolü olarak kabul edildiğini anlatan Kıraç, 21 Mart günü geçmişten günümüze kadar bir bayram havasında kutlandığını belirtti. Kıraç: "Bu toprakların, bu coğrafyanın bağrından çıkanyurttaşlar olarakdayanışmayı ve barışı yüksekte tutmaya ihtiyacımız var. Bu yüzden inançların, düşüncelerin hoşgörüyle karşılandığı, insanların horlanmadığı, herkesin birbirine dost eli uzattığı günlerde yaşamamız için hep birlikte 76 milyonun tek vücut olduğunu bir kez daha bütün dünyaya gösterme günüdür Nevruz Bayramı. Bu duygularla bir kültür bahçesi olan ülkemizin Nevruz Bayramının manasına uygun olarak, kardeşliğe, sevgiye ve paylaşıma vesile olmasını diliyor, tüm halkımızın nevruz bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yıldızların altında tarihi yolculuk
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması