Bakan Eker'den küçük Mehmet'e ziyaret

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çıkan olaylarda yaralanan 10 yaşındaki Mehmet Ezer'i, tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İçişleri Bakanlığı tarafından olayın araştırılması için 2 müfettişin görevlendirildiğini söyledi.

Bakan Eker'den küçük Mehmet'e ziyaret
Bakan Eker'den küçük Mehmet'e ziyaret
GİRİŞ 26.03.2014 13:36 GÜNCELLEME 01.06.2020 09:29

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Halis Böğrücü ve AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ile birlikte, BDP'nin dün Silvan ilçesinde düzenlediği mitingin ardından çıkan olaylarda başına gaz kapsülü isabet ettiği iddia edilen Mehmet Ezer ve ailesini ziyaret etti. Ezer'i, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Hastaneleri'nde ziyaret eden Bakan Eker ve Vali Kıraç, aileye geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Geçmiş olsun ziyaretinin ardından hastanede basın toplantısı düzenleyen Bakan Eker, olayın soruşturulduğunu ifade ederek, Ezer'in nasıl yaralandığı konusunda kesin bir bilginin olmadığını dile getirdi.

Olayın soruşturulması için İçişleri Bakanlığı tarafından 2 müfettişin görevlendirildiğini belirten Bakan Eker, Ezer'in sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi. Başhekimle birlikte aileyi ziyaret ettiklerini kaydeden Bakan Eker, Mehmet Ezer'in kulak arkasından darbeye bağlı 3-4 santimlik bir kesik ile çökme olduğunu ve hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi. Bunun neden kaynaklandığı ile ilgili şu an araştırma yapıldığını belirten Bakan Eker, taş mı, bir çarpma mı ya da iddia edildiği gibi bir gaz fişeği mi bunların hepsinin ayrıntılı bir şekilde incelendiğini ifade etti.

Bakan Eker, "Buna ait doku örnekleri var ama eldeki bulgular bunun bir darbeye bağlı olduğunu yönünde. Araştırma sonucunda elbette ki hukuki olarak ne gerekiyorsa o yapılacak. İçişleri Bakanlığımız iki mülkiye müfettişi görevlendirdi. Onlar konuyu ayrıntılı bir şekilde inceliyor. Çocuğumuza ve ailesine geçmiş olsun diyoruz. Bir an önce şifa bulmasını temenni ediyoruz. Birkaç saat içerisinde yoğun bakımdan çıkıp, servise alınabilecek duruma gelecek. Ağızdan beslenebilecek durumda. Şuuru açık, durumu iyi. Bizi ilgilendiren çocuğumuzun sağlığı, hayatta olması ve sağlığının durumunun iyi olması bizim en büyük tesellimiz. Önemli olan bu safhada bu. Bunun adli boyuta ilgili bir problem var, onunla ilgili ayrıntılı inceleme yapılıyor. Eğer hukuk dışı bir işlem varsa o da ortaya çıkarılıp, onunla ilgili olarak da hukukun gereği neyse o yapılır. Biz Diyarbakır'da bu dönemde ufak tefek bazı saldırılar dışında genel olarak seçim hazırlıkları huzurlu rahat bir ortamda geçti. Şimdiye kadar partimize dönük birkaç saldırı oldu. Onları çok önemsemiyoruz. Çok şükür can kaybına yol açan ağır bir durum söz konusu olmadı. Aile diyor ki bunun faili failleri bir an önce açığa kavuşsun istiyoruz. Herkes huzurdan barıştan yana herkes şunu söylüyor, şu çok önemli, çözüm sürecine zarar verecek bir gelişmeye yol açılmamasını herkes özellikle vurguluyor. Hepimiz onun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Biz birilerinin bunun üzerinden yeni acılar, yeni söylemler geliştirmesine de asla fırsat vermeyiz. Bu benzetmeler bana göre yakışıksız benzetmelerdir" dedi.

"ÇOCUKLARIN YERİ ANNE KUCAĞIDIR"

Daha sonra konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise bu olayın hem adli hem idari yönden soruşturulduğunu söyledi. Vali Kıraç, "Mülkiye müfettişlerimiz hadiseye el koydular. Bundan 15 gün önce yine Silvan'da bir provokasyon hadisesi olma girişimi vardı. Onu da hem adli hem idari yönden soruşturmasını yürütüyoruz. İlgililer, hakkında gerekli çalışma yapıyor. Şundan emin olun, bölgemizde meydana gelebilecek her türlü hukuk dışı hadiseye birinci elden müdahale edip, gereğini yapacağımızı huzurlarınızda ifade ediyorum ve özellikle anne babalara buradan sesleniyorum. Çocukların yeri anne kucağıdır. Oyun bahçeleri, okullardır. Onları sevenlerle paylaşım ortamlarıdır. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Son birkaç ay içerisinde 3 çocuğun parmağı, eli koptu. Yazıktır günahtır. Buna dikkat edilmesini istiyorum" diye konuştu.

Öte yandan, Diyarbakır'da temsilciliği bulunan Kürt kanalarının Kürtçe sorularına Bakan Eker de Kürtçe konuşarak cevap verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama