Taksim'de acı üzerinden provokasyon!

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk-İş Şubeler Platformu ile bazı siyasi partilerin Soma'daki maden faciasını protesto etmek için Tünel'den Taksim Meydanı'na yürümesine izin verilmeyerek, taş atanlara müdahale edildi.

Taksim'de acı üzerinden provokasyon!
Taksim'de acı üzerinden provokasyon!
GİRİŞ 14.05.2014 21:20 GÜNCELLEME 15.05.2014 00:21
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar üzerine, DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk-İş Şubeler Platformu, HDP, ÖDP ve ESP ile İş Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na mensup katılımcılar, Tünel Meydanı'nda toplandı.

Burada bir süre slogan atan grup adına Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için basın açıklaması yapıldı.

Grup, buradan Taksim Meydanı'na doğru yürümeye başladı. Galatasaray Meydanı'nda güvenlik önlemi alan çevik kuvvet, grubun Taksim'e yürümesine izin vermedi. Polis grubu "Soma'daki acı bizleri de derinden yaraladı. Biz de sizin gibi düşünüyoruz. Lütfen alınan güvenlik tedbirlerini delmeyin" diye anons ederek uyardı.

Taksim'e yürümekte ısrarlı olan bazı göstericiler, bu sırada polise taş, bilye ve şişe atmaya başladı. Bunun üzerine polis, göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahele etti.

Müdahale sonrası dağılan göstericiler ile polis arasındaki kovalamaca, ara sokaklarda devam ediyor.

Bu arada bir polis helikopteri de çevik kuvvete havadan destek veriyor.

Öte yandan polis, Taksim Meydanı'nda güvenlik önlemini artırdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • metin unaldi 10 yıl önce Şikayet Et
    METİN ÜNALDI. sendikalar, siz iş cinayetlerini durduracağız diye protesto yürüyüşü yapıyorsunuz. bu güne kadar muhterem sendika zevatı siz neredeydiniz, bu isyeri ile ilgili ne yaptınız, sizin işiniz sadece üyelerinizden aidat toplamak mı?. yeter artık be bu demegojileri halk artık yemiyor. bu milletin sabrını da taşırmayın .
    Cevapla
  • ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    ARTIK BUNLARA DA BİR ÇARE BULUNMALI. Nasıl ki bugünlerde çocuk katillerine ağırlaştırılmış müebbet ve idam konuşuluyorsa, bu vandallara da bir çözüm bulunmalı,çünki bu zibidiler bırakın senin benim hakkımı, doğmamış yetimin, öksüzün hakkını gasp ediyor, benim ve tüm vatandaşların vergileri ile alınan devlet malına zarar veriyorlar. ARTIK YETEEEER
    Cevapla
  • Rahime 10 yıl önce Şikayet Et
    külliyen zarar. keşke o madenin altında siz kalsaydınız
    Cevapla
  • Nihat Özbudun 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar nasıl insan. Böylesine bir faciayı dahi hastalıklı emellerine alet edebiliyorlar. Bunlar insan değil ancak insan müsveddesi.
    Cevapla
  • Abdullah KOCAMAN 10 yıl önce Şikayet Et
    BUNLAR İNSAN MI?. Bu eylem yapmak için sokağa dökülenler insanlıktan nasibini almamış, kandan beslenen yarasalar.Arkadaş milletin acısı kendine yetiyor zaten, siz ne yapmaya çalışıyorsunuz? Kime hizmet ediyorsunuz? Vicdanınız,merhametiniz hiç mi yok. Elin gavuru bile bizim acımızı paylaşırken bu vampirler acılar üzerinden milleti bir birine düşürmeye çalışıyorlar.Allah sizi ıslah etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li milyarderlerden Filistin protestolarına baskı!
1 milyon TL altında 8 araç modeli kaldı!  İşte araçların listesi...