Provokatörler yeni Berkin'ler peşinde

Okmeydanı'nda izinsiz gösteri yapan bir grup provokatör polise taşlı, sopalı ve molotofkokteyli saldırıda bulundu. Gösteriler sırasında Berkin Elvan fotoğrafıyla dikkat çekmek isteyen grubun, çocuklara taş ve sopalar vererek yönlendirdiği görüldü.

Provokatörler yeni Berkin'ler peşinde
Provokatörler yeni Berkin'ler peşinde
GİRİŞ 22.05.2014 17:55 GÜNCELLEME 23.05.2014 00:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Okmeydanı'nda bugün öğle saatlerinde toplanan bir grup provokatör 'Soma' ve 'Berkin Elvan' için izinsiz gösteri yapmak istedi. Olaylara polis müdahale etti. Güvenlik güçlerine molotofkokteyli ile saldıran göstericiler zırhlı bir polis aracının yanmasına sebep oldu.

2 polisin ve 1 vatandaşın yaralanmasına neden olan göstericiler Okmeydanı'nın ara sokaklarına dağıldı. Polise taşlı ve sopalı karşılık verenler arasında çocukların olduğu görüldü. Yüzlerini peçe ile kapatan grubun çocukları polise karşılık vermesi için yönlendirdiği anlar Yeni Şafak muhabiri Oktay Yıldırım'ın çektiği fotoğraflara yansıdı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında başından yaralanarak hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın fotoğraflarıyla provokasyon amaçlayan göstericiler, çocukları yine aynı duruma sürüklemek istedi.

Ülkede huzursuzluk çıkarmak isteyen marjinal gruplar, gösteriler sırasında çocukları en ön sıralarda kullanarak amaçlarını bir kez daha çok net belli etmiş oldu.

YORUMLAR 2
  • Selim Can 9 yıl önce Şikayet Et
    İstihbarat. Son zamanlarda gösteri haberlerini çokça okur olduk. Millet olarak sinir bozucu bir durumla karşı karşıyayız. İşi gücü eylem yapmak olan birileri sürekli reklam ve hava yapıyor. Belli ki bunları organize eden birileri de var. İstihbaratımız bu kişileri bulamaz mı acaba? Bulup cezasını devletimiz veremez mi? İçten yada dıştan memleketi karıştırmak isteyen kimler varsa ümüğünü sıkamaz mı? Belli ki bazı eller bu tür gösterilerde sürekli Alevi vatandaşlarımıza kurşun sıkarak problem çıkartmak istiyor. İstihbaratımız bu kişileri neden bulup çıkartmaz anlamak zor.
    Cevapla
  • Adnan SANDIKÇI 9 yıl önce Şikayet Et
    BU OLAYLAR ARTIK TOPLUMUN YARASI OLDU. Bu gösterilerde cocukları kullananlar tespit edilip cok ağır cezalar getirilmeli yoksa bu sahneleri cok daha seyrederiz ...valla benim elimde olsa polise vur emri veririm ağzını burnunu kapatıp gösteri yapanları vuracaksın o kadar basit ondan sonra bakalım cıkıp izinsiz gösteri yapabilirlermi...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Fatih Terim flaş ayrılığı duyurdu!