Saddam'ın karakolları PKK'nın karargahı oldu!

IŞİD'in Kuzey Irak'a saldırısından sonra bölgeye giden PKK, Şengal Dağı'nda Saddam döneminden kalan karakollara yerleşti.

GİRİŞ 18.08.2014 15:31 GÜNCELLEME 18.08.2014 15:33

IŞİD terör örgütünün Musul'un ardından ele geçirdiği Şengal (Sincar) İlçesi'nde, Ezdilere yönelik katliamları sürdürmesi üzerine Kandil Dağı'ndan Şengal Dağı'na gönderilen ve Saddam Hüseyin döneminden kalan karakollara yerleşen PKK'lılar, konuştu.

Üslendikleri karakollara PKK flamaları ile Abdullah Öcalan posterlerini asan PKK'lıların sorumlusu Agit Civyan, Şengal Dağı'nda üslenip artık çıkmayacakları ve burada, Suriye'nin Rojava bölgesindekine benzer yeni bir Kanton inşa edecekleri iddialarının asılsız olduğunu söyledi. 

Şengal Dağı zirvesinin yanı sıra eteklerinde bulunan ve daha önce Irak merkezi hükümetine bağlı askerler, peşmergeler ve son olarakta IŞİD'in kullandığı karakol ve straejik noktaları denetim altına alan PKK'lılar, buralara örgütün silahlı kanadı HPG’nin flamalarını astı.

Dağdaki bir çok Ezidi köyünde de ağır silahlarla üslenen PKK'lılar dağın bir çok noktasında tetikte bekliyor. Suriye’deki Rojava bölgesinden gelen YPG ile birlikte zaman zaman IŞİD'in bölgeden tamamen temizlenmesi için ağır silahlarla baskınlar düzenleyen PKK'lılar kaçmaya devam eden Ezidi Kürtleri’nin sağ salim gitmek istedikleri yere ulaşmaları için de köylülerden oluşturdukları milislerle onlara yardımcı olmaya çalışıyor.

"ŞENGAL'İ TAMAMEN KURTARMAK İÇİN SAYIMIZ YETERLİ DEĞİL"

Şengal Dağı'nın bir tarafında güçlerinin bulunduğunu anlatan Civyan, Şengal ilçe merkezi ile dağın altındaki ovalarda bulunan yerlerde ise IŞİD'in bulunduğunu bildirirken şöyle devam etti:

"Halen köylerde mahsur kalan yüzlerce Ezidi bulunuyor. Birçok köy IŞİD tarafından çembere alınmış durumda. Biz bu çemberi kaldırmak için çabalıyoruz. Ezidilere Müslüman olmaları yönünde baskı yapılıyor. Bu insanlarımızı kurtararak tahliye etmek için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bizim Şengal Dağı'nda ve dağa yakın kesimlerinde bulunan köylülere yardım edebilecek kadar gücümüz var. Mevcut gücümüzle dağa yerleşen insanları koruyabiliriz. Ancak ovadaki köyler ile Şengal ilçe merkezi veya bir bütün olarak Şengal bölgesini kurtarabilecek sayımız yok."

PKK’lı Agit Civyan, IŞİD'e karşı uluslararası bir güç kurulması gerektiğini, bu gücün içinde yer alabileceklerini söyledi.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"