MEB öğretmen atamaları başvuru sistemi açıldı.

MEB öğretmen atamaları başvuruları için ilk atama sistemini açtı. Başvuru Mebbis'de açılan öğretmen atama başvuru sistemi üzerinden alınıyor

MEB öğretmen atamaları başvuru sistemi açıldı.
MEB öğretmen atamaları başvuru sistemi açıldı.
GİRİŞ 12.09.2014 17:39 GÜNCELLEME 12.09.2014 17:40

MEB öğretmen atamaları için başvuru sistemi ilk atama başvuru sistemini devreye soktu. Öğretmen atama başvurularını 18 Eylül Perşembe gününe kadar alacak olan Milli Eğitim Bakanlığı, atamla sonuçlarını ise Cuma günü açıklayacak ve öğretmenler hangi okulda görev aldıklarını Cuma günü öğrenmiş olacaklar. Mebbis üzerinde açılan MEB öğretmen atamaları başvuru sistemi ayrıca interaktif bir haritayla boş kontenjan ve kadroları da il il gösteriyor.

Mebbis sistemi bünyesinde bulunan ilk atama başvuru sistemine giriş yapmak isteyen öğretmenler e-devlet şifresi veya kişisel bilgileri ile atama başvuru sistemine giriş yapabiliyor. E-devlet şifresini almamış veya kullanmayan adaylar için başvuru sisteminde kişisel kimlik bilgileri ile girilebilen bir yapı bulunuyor.

İlk atama başvuru sistemi, öğretmen atama başvurularını 12-18 Eylül tarihleri arasında alacak.

MEB öğretmen atama başvuru sistemine ulaşmak için tıklayınız.

MEB ilk atama başvuru sistemine kimler başvurabilir?

B. İlk atama kapsamında;
- Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarına ilk defa öğretmen olarak atanacaklar,
- Kamu kurumlarında öğretmen olarak görev yapmakta iken adaylığı kaldırılmadan görevden ayrılanlar veya adaylık döneminde başarısız olmaları nedeniyle görevine son verilenler, başvuruda bulunabilecektir. 
Ayrıca, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama kapsamında bulunanlar, istemeleri halinde ilk atama kapsamında da başvuruda bulunabilecek; ancak, bu seçeneklerden yalnızca biri tercih edilebilecektir.

Bakan Nabi Avcı'nın açıklamaları

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bugünden itibaren 5 iş günü öğretmen adaylarından tercih alacağız. Perşembe gününe kadar tercihler devam edecek. Cuma gününden itibaren öğretmenler hangi okula atandığını öğrenmiş olacak" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Vatandaşa satmayıp stokluyorlardı! Sektörde 2024-2025 için kötü haber geldi!
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var