IŞİD'den kaçanlara geçiş izni çıktı

IŞİD teröründen kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin Şanlıurfa'da sınırdan geçişlerine izin verildi.

IŞİD'den kaçanlara geçiş izni çıktı
IŞİD'den kaçanlara geçiş izni çıktı
GİRİŞ 19.09.2014 13:07 GÜNCELLEME 19.09.2014 14:30
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Suriye sınırında sığınmacılarla güvenlik güçleri arasında gerginlik çıktı. Yaşanan gerginlik sonrasında sınırda geçişlere izin verildi.

Güvenlik güçleri, sığınmacılara müdahale etti. IŞİD’in saldırılarından kaçarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelen bazı Suriyeliler, sınırın öteki tarafında kalan yakınlarını yanlarına getirmek istedi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ MÜDAHALE ETTİ

Tekrar Suriye tarafına geçmek isteyen ve sınırın öteki tarafında mayınlı arazide bekleyen Suriyeliler taşkınlık çıkarınca, güvenlik güçleri gaz bombalarıyla müdahale etti. Mayınlı arazide bekleyen Suriyelilerden biri müdahaleden kaçarken mayına basması sonucu yaralandı.

GİRİŞLER BAŞLADI

Suruç ilçesinde, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından kaçan ve sabah saatlerinden itibaren sınırda bekleyen Suriyeliler, Türkiye'ye alınmaya başlandı.

Alınan bilgiye göre, Rakka'ya bağlı Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında, IŞİD ile Demokratik Birlik Partisi (PYD) arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. 

Güvenlik güçleri, Suruç ilçesine bağlı Oylum Mahallesi sınır hattındaki Suriyelilerin sayısının artması üzerine sığınmacıların geçişine izin verdi. 

Tel örgüleri açan jandarma ekiplerinin kadın ve çocuklara yardım ettiği görüldü.
Sınırdan alındıktan sonra oluşturulan güvenlik alanında toplanan Suriyelilerin, Oylum köyündeki boş bir okula gönderileceği öğrenildi.

Bu arada sınırın karşısındaki çatışma sesleri Oylum köyünden de duyuluyor.

Türk hükümetine teşekkür

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Rakka'ya bağlı Tel Abyad ilçesine yönelik saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, yaşadıklarını anlattı.

Geçişlerin ardından Türkiye'deki yakınlarıyla kucaklaşan İslim Şeyh Nebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 gündür çatışmaların şiddetlendiğini ve canlarını zor kurtardıklarını söyledi.

Geride kalan akrabaları için üzüldüğünü dile getiren Nebi, kendilerine kucak açan Türk hükümetine teşekkür etti.

Cemile Şeyh Nebi de 90 yaşındaki olduğunu ve bugün yeniden doğduğunu ifade etti. 
Ülkelerinde büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Nebi, Türkiye'de olduğu için sevinçli olduğunu kaydetti.

Bu arada güvenlik güçlerinin, Türkiye'ye geçen çocuk ve kadınlara yardımcı oldukları görüldü.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 18
  • Musa Can 9 yıl önce Şikayet Et
    ULAN MUSTAFA YILMAZ DOGRU KONUS . aonlar sen fasıstın yanına gelmedıler kürt kardeslerının yanına geldıler
    Cevapla
  • bahadır 9 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl işdir ya. Aman diyen giriyor sınırdan.Tamam deki girdi girdide bu işin sonu nereye gidiyor.Yani bunun bi kotası varmı nereye kadar alacaksınız.Onların geldikleri yer bellide bizim gittiğimiz yer neresi.Allah sonumuzu hayr etsin.
    Cevapla
  • postacı 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Hiç Hoş Olmadı.. Operasyona destek vermesek bile ülkemize bu insanlar zorla gönderiliyor. Tarik bu hususta altın harflarle yazmasada olur. heryer suriyelilerile dolu her caminin önünde her parkta dileniyorlar. Zaten anadoluya gelmeleri hata. Mülteci ise mülteci kamplarında kalmalılar. Bu işlerin partiyle alakası yok kusura bakmayın.
    Cevapla
  • sinan 9 yıl önce Şikayet Et
    başka bi ülkede olsa. o insanlar öle elini kolunu sallayarak girebilirlermiydi, saldım çayıra mevlam kayıra
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    cnn, bbc, reuters, new york times, wall street journal, der spiegel, paralel medya neredesiniz?. alçakların iftiraları bitmek tükenmek bilmez ama iş gerçeklere gelince ya görmezler ya da çarpıtarak verirler. özellikle abd, ingiltere ve almanya medyaları içimizdeki işbirlikçileriyle birlikte türkiye teröristlere destek veriyor imajı oluşturabilmek için her türlü yalana başvurdular ve devam da ediyorlar. oysa ülkemiz suriye canavarı esedin bombalarından kaçan bir buçuk milyon suriyeliye kucak açtı. bununla yetinmedi israil devlet terörüne sesini çıkartabilen, yaralı filistinlileri tedavi eden ender ülkelerden birisi oldu. ırakta canlarını kurtarmak için kaçmak zorunda kalan ezidilere yine kapısını açan türkiye oldu. işid terörüne yem olmamak için sınırlamazlara dayanan suriyeli kürtlerin sığınacakları liman yine ülkemiz. peki batılı devletler ne yapıyor? ya bir yerleri havadan bombalıyorlar ya da silah dağıtmakla meşguller, ortadoğu da az kan akıyor ya. insanı yardımları ise herşeyleri gibi göstermelik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama
Anayasa Hukukçusu uyardı! Bu hata tekrar yapılmamalı